İSTAB’da Üye Ziyaretleri Başladı

İSTAB’da Üye Ziyaretleri Başladı

Yaklaşık 20 üye firma temsilcisinin katıldığı toplantıda sektörün mevcut durumu ve yeni dönem planları konuşuldu. Üye firmaların temsilcileri sorunların çözümüyle ilgili önerilerini de iletti.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Ahmet Karakış ve Yönetim Kurulu üyeleri Naci Ateş, Turgay Gül, Köksal Yüzbaşıoğulları, Dursun Ali Camadan, Ahmet Özenir, Yener Şen, Ahmet Ali İbaç, 16 Ocak Cumartesi günü, Beylikdüzü-Esenyurt Bölgesi üyelerinin düzenlemiş olduğu, kahvaltılı istişare toplantısında üyeleri ile bir araya geldi. 

ANA GÜNDEM PLAKA TAHDİDİ

Toplantının en önemli gündem maddesini plaka tahdidi meselesi oluşturdu. Geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen esnaf buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın plaka tahdidi konusunda sektöre söz verdiğinin altı çizildi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB)  bu işi en kısa zamanda nihayete erdirmesinin beklendiği belirtildi. Toplantıda zorunlu sigorta ücretlerinde meydana gelen artışlar da gündeme geldi, yeni durumun önemli bir maliyet artışı getirdiği ifade edildi. İSTAB’ın, İstanbul’un trafik sorununa çözüm olarak sunduğu ve Avrupa’nın büyük kentlerinde başarılı bir şekilde uygulanan “kademeli saat” uygulaması da toplantının ana gündem maddeleri arasındaydı. Kademeli saat uygulamasının kabul görmesi halinde trafik ile ilgili birçok sorunun çözüleceğine ve verimliliğin artacağına dikkat çekildi.

 

istab-yonetim-001.jpg

img_7189.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.