İstanbul Anadolu Yakasına 149 otobüs

İstanbul Anadolu Yakasına 149 otobüs

İstanbul Anadolu yakasında hizmet verecek olan 149 modern otobüs İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen tören ile hizmete sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Otobüs AŞ, Anadolu Yakasında hizmet verecek 149 erguvan rengi otobüsü daha hizmete aldı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İBB Otobüs AŞ Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, İBB Bürokratları ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Verilen emanetin kuruşuna zeval getirmedik

Kadir Topbaş açılış konuşmasında verilen emanetin kuruşuna zeval getirmeden yatırım ve hizmete dönüştürdüklerini söyledi. İstanbul’un Dünya’ya model olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Topbaş, ‘’Bilişim teknolojilerini dünyada en iyi kullanan belediyeyiz. Şehirde yaşayan herkesin hizmet aldığı bir belediye olmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim yaptığımız işlere birilerinin hayalleri dahi yetişemez. Birilerinin yaptığı yanlışları, kirleri temizlemek bize düştü’’ ifadelerini kullandı.

Beykoz’a metro

İstanbul’un su, hava ve çevre kirliliğini çözüme kavuşturduklarını belirten Topbaş, ulaşım alanında büyük yatırımlar yaptıklarından bahsetti. Beykoz’a metro yapılması için çalışmalarını planlara işlediklerini söyleyen Kadir Topbaş, İstanbul’a ne yaptılar ki diyenlere hesabını sandıkta sorun lütfen diyerek konuşmasını sürdürdü. Topbaş, ‘’ İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaptık. Geçmişte bu paralar nereye gidiyordu diye sorulmalı. Bizim hiç iç borcumuz yok. Metro için aldığımız dış borçlar var. Kasamızda paramız da var ham olsun. Tek imzayla 4,5 milyar dolar kredi alabilen bir belediyeyiz’’ dedi.

Törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek 149 yeni otobüs hizmete alındı. Bir otobüsü kullanan Başkan Topbaş, yeni otobüslerin Beykoz ve İstanbul’a hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.