İstanbul Platformu’nun da yatırım ve hizmetler dile getirildi

İstanbul Platformu’nun da yatırım ve hizmetler dile getirildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Platformu’nun Çengelköy Yakamoz Restoran’da düzenlediği toplantıda yatırım ve hizmetleri anlattı.

15 milyonluk nüfusu ve ekonomisi ile Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük olan İstanbul’un son yıllarda yaşanan gelişmelerle dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afrika’dan Avrupa’ya kadar birçok şehre model olan projeler ürettiklerini, yürüttüğü UCLG Başkanlığı nedeniyle katıldığı uluslararası toplantılarda adaletsiz gelir dağılımı ve açlıkla mücadele eden ülkelerin haklarını savunma fırsatı bulduğunu da kaydetti.

‘Yatırımlar şehri İstanbul’

Ulaşım sorununu çözmek için de çok büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Topbaş, İETT’ye 1705 yeni otobüs aldıklarını, halk otobüslerinin yenilenmesiyle şehrin toplam 3 bin yeni otobüse kavuşacağını aktardı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Gebze’den Çerkezköy’e kadar uzanan banliyö hattını modern bir hafif metroya dönüştüreceğini de söyleyen Topbaş ,“Birbirine entegre bütün bu ulaşım sistemleriyle şehrin ulaşımını rahatlatmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki yakın gelecekte İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız aracını almadan, bu toplu ulaşım ağıyla daha hızlı, kaliteli ve güvenli erişimi tercih edecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.