İstanbul Seyahat araç alımında Mercedes-Benz'i tercih etti

İstanbul Seyahat araç alımında Mercedes-Benz'i tercih etti

Şehirlerarası Otobüs İşletmeciliği yapan İstanbul Seyahat yeni sezona hız bir giriş yaparak filosuna 8 adet Mercedes-Benz kattı.

İstanbul Seyahat Mercedes-Benz Türk Hadımköy tesisinde düzenlene tören ile 1 adet Tourismo 15, 3 adet Tourismo 16 ve 4 adet Travego 15’i filosuna kattı. Filosunda 120 araç bulunan, İstanbul Seyahat bu teslimat ile filosundak, Mercedes-Benz sayısını 100’e çıkaran şirket, 5 adet araç daha almayı planladıklarını söyledi.


Mercedes-Benz Türk’ün Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen teslim törenine, İstanbul Seyahat Firma Sahibi Selami Tırış, Genel Müdürü Sırrı İnan, Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Genel Müdürü Nusret Güldalı, Satış Müdürü Ayhan Aydın ve Mengerler Trakya Genel Müdürü Ayhan Ergüt, Satış Müdürü Günay Eren, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ile Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu katıldılar. “Turizm sektörü otobüs satışları ile büyüyor”
Teslimatın ardından konuşan Burak Tarım, Mercedes’in 2011!i çok iyi bir sonuçla kapadığını hatırlatarak 2012’yi değerlendirdi. Tarım, “2012 yılı diğer yıllara göre değişik bir pazar olacak. Ama biz 2012 yılını iyi bir yerde kapatacağımıza inanıyoruz. Turizm sektörü büyüyor ve gelişiyor. Biz bunu yapılan otobüs satışlarından dikkatle izliyoruz. Bizim için müşterinin otobüs talebi çok önemli ve ihtiyacına göre araç veriyoruz” dedi. Tarım, “İstanbul Seyahat ile uzun vadeli işler yapmaktan mutlu oluyoruz. Sektöründe güçlü olan iki kurumun birlikteliği daha çok uzun yıllar devam eder” diye konuştu.


“İyi bir işbirliği oldu”
İstanbul Seyahat’e her dönemde ihtiyaçlarına göre araç sattıkları için çok iyi bir iş ortaklığı oluşturduklarını belirten Mengerler İstanbul Genel Müdürü Nusret Güldalı, “İstanbul Seyahat bizim çok iyi tanıdığımız müşterimizdir. Onların bizden neyi, ne şartlarla istediklerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle gerçekleşen bu projede karşılıklı çalışarak iyi bir işbirliği yaptık” dedi. Hedef 5 milyon yolcu
2011 sezonunda beklenen yolcu hedefini yakaladıklarını söyleyen İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış ise geçen yıl 3,5 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti. Tırış, “Hedefimiz her yıl taşıdığımız yolcu oranını artırmaktır. Ancak hiçbir zaman hizmet kalitemizden ödün vermek istemiyoruz. Bu nedenle tüm çalışan ekibimizle birlikte yolcu memnuniyetini artırmak için projeler geliştiriyoruz” dedi. Tırış, 2012 yılının ilk 3 ayında sektörde yolcu potansiyelinin genel olarak düştüğünü vurgularken, “Biz ilk 3 ayda beklentileri karşıladık. 2012 yılında yeni hizmete sunacağımız hatlarla hedefimiz 5 milyon yolcu taşımak. Yaptığımız bu yatırımla mevcut hatlarımızı genişleterek, hizmet kalitemizi arttıracağız. 2012 yılında hedeflediğimiz yolcu oranını mutlaka yakalayacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerine son verdi. Ayrıca tören sonunda Selami Tırış, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Büyük Bayi Danışmanı Bülent Tekiner, Mercedes-Benz Finansman Türk yetkilileri Uğur Erdinç ve Tolga Sezer, Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Genel Müdürü Nusret Güldalı, Satış Müdürü Ayhan Aydın ve Mengerler Trakya Genel Müdürü Ayhan Ergüt ile Atölye Müdürü Yaşar Altuntaş’a teşekkür plaketi takdim etti. www.tasimacilar.com 04.06.2012/10:32