İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının Düzenlediği İftar Yemeğine, Kadir Topbaş’ta katıldı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının Düzenlediği İftar Yemeğine, Kadir Topbaş’ta katıldı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftar yemeğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ta katıldı.

İftar programına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, İSTOD Başkanı Zakir Uzun, oda başkanları ve çok sayıda taksici ailesinin yer aldığı iftarda İBB bürokratları da hazır bulundu.

Başkan Uzun, Kadir Topbaş’ a teşekkür etti

İstanbul Toplu Ulaşım Otobüsçüler Derneği (İSTOD ) Başkanı Zakir Uzun, Erguvan otobüs işletmeciliği ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görüşerek, sohbet etti. Başkan Uzun, İstanbul kentine kaliteli hizmet sunmasından dolayı ve Erguvan otobüslere verilen destekten dolayı Başkan Topbaş’a teşekkürlerini sundu. Başkan Topbaş, Erguvan otobüsler ile ilgili olumlu mesajlar aldığını belirterek, toplum ulaşım bürokratlarının konu üzerine gayretli çalışmaları olduğunu dile getirdi.

‘VIP araçlar korsana alternatif olarak çıkarılmadı’

Gecede bir konuşma yapan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksicilere yönelik müjdeli bir haberler verdi. İftar programının gündemini oluşturan VİP taşımacılık ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘bu araçlar korsan taksiye alternatif olarak çıkarılmamıştır. Korsan araçların yasal hali olmayan, tamamen farkı bir proje ile İstanbul da hizmet veren lüks araçların tarifeleri de yüksek. Disipline edilen bu sistemde fırsatçılığa da izin vermeyeceğiz’ dedi.

‘Segmenti yükselttik, kimse almadı’

Kadir Topbaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘her defasında Taksici esnafını kollayın diye arkadaşlarıma talimat veriyorum. Korsan taksicileri sizlerin desteği ile kaldırdık, yeni lüks taksileri hizmete soktuk. Fakat bu işi de suiistimal edenler var. Bunların segmendini yükselttik, E segmendi ile hizmet edecek bu araçların tarifesi de yüksek olacak. Sekmendi yükselttikten sonra bu araçlardan kimse almadı.10 tane firma bize müracaat etti. Toplamda 350 araç, bunları takip ediyoruz, Anadolu yakasında bulunan bir firmaya gereken uyarıyı yaptık, dedi.

‘Haklarınızı korumak bizim görevimiz’

Başkan Kadir Topbaş, kendisinin de bir dönem esnaf odası başkanlığı yaptığını belirtti ‘dolayısıyla esnaflığın ne olduğunu çok iyi bilirim’ dedi. Esnafın haklarını korumanın, görevleri olduğunu ifade etti.

‘İstanbullular, toplu taşım taşımayı ve taksi kullansınlar istiyoruz’

İstanbul’a yatırım yaparken taksici esnafının da daha iyi nasıl hizmet verebileceğini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler İstanbul'un alt yapısını‚ ulaşım sistemlerini‚ kent içi kalitesini düzenlerken önümüze en büyük yapmamız gereken iş olarak taksici esnafımızın çok daha kaliteli hizmet verebilmesine ortam sağlamak olmuştur. Bu amaçla yaptığımız her metro istasyonunun çıkışına yeni taksi durakları oluşturulması talimatını verdim. İstiyoruz ki İstanbullular özel araçları yerine toplu taşımayı ve devamında taksiyi kullanarak hızlı ve güvenli seyahat etsin’ diyerek konuya gösterdiği hassasiyeti ifade etti.

‘Damalı taksi uygulaması yapacağız’

Topbaş, konuşmasında yakında taksicilerle ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de anlattı: Yeni bir çalışmamız var. Call Center (Çağrı Merkezi) dediğimiz bir merkezden anons edilerek boşuna dolaşmayan ama herkesin dengeli para kazanacağı bir sistemi getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca damalı taksi uygulaması yapacağız. Segmenti VIP taşımacılık olacak bu sistemde taksi ücretleri biraz daha pahalı olacak. Böylece isteyenler taksiyle daha konforlu bir ulaşım imkânına kavuşacak. Damalı taksi şoförlerini bir sınavdan geçireceğiz ve bunların kokartları olacak’ dedi. Kadir Topbaş yeni uygulama ile İstanbul’daki tüm taksilerde kaliteyi yükselteceklerini söyledi.

Uğur: Beyefendi taksiciliğe kavuşma zamanı geldi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur da konuşmasında korsan taşımacılıkla mücadele yasasının çıkarılması konusunda kendilerine destek verdiği için Başkan Kadir Topbaş ve İBB ye teşekkür etti. Artık sorumluluk sırasının taksicilerde olduğunu, yere düşen itibarı ayağa kaldırma ve beyefendi taksiciliğe tekrar kavuşma zamanı geldiğini kaydetti.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.