İstanbul Toplu Taşıma Araçları verileri

İstanbul Toplu Taşıma Araçları verileri

İstanbul’da 14 Tip Toplu ulaşım çeşidi ve de Taksiler mevcut bu araçların toplam sayısı 99.321 adet.

Peki İstanbul’da hangi Toplu ulaşım aracından kaç tane var? İstanbul’da kaç tane Taksi var? bunlara bakalım

 

 

 

 

 

Servis

İstanbul’da okul servisi, personel servisi vs. servis gibi tamı tamına 66.269 adet servis aracı mevcut.

okul-servisi-personel-servisi.jpg

Taksi

Şimdi ise Hepimizin gün içinde için de kullandığı bir yerden bir başka yere giderken ihtiyaç duyduğumuz ve kullandığımız Ticari Taksiler var. Peki İstanbul’da kaç tane taksi var?  Tam 17.395 adet ticari taksi var.

taksi.jpg

Minibüs

İstanbul’da hemen hemen her yerde gördüğümüz, renk renk şapkaları olan işe veya okula vs. gitmek için kullandığımız Minibüsler ise İstanbul’da tam olarak sisteme kayıtlı 6460 adetler.

minibus-dolmus.jpg

 

minibus.jpg

İETT

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İstanbul'da toplu taşıma hizmeti veren kuruluş. Kuruluş tarihi 1871 Merkez İstanbul. Ve gelelim En çok kullandığımız Toplu ulaşım araçlarından biri olan Belediye otobüslerine kaç tane İETT Otobüsü var? 2019 itibari ile İstanbul Vatandaşlarına hizmet eden İETT otobüsleri sayısı tam 3030 adet.

iett-otobus.jpg

Özel Halk Otobüsleri

Sıra Özel Halk Otobüslerine geldi. İETT Otobüslerinden iki farklı özelliği olan Özel Halk Otobüslerinin birinci farkı ÖZEL olması ikincisi ise renk farkı, Özel Halk Otobüsleri Mavi renk oluyor İETT otobüsleri ise Sarı bu bilgiyi de verdiğimize göre İstanbul’da kaç adet Özel Halk Otobüsü var? Sorusuna gelebiliriz İstanbul’da 2019 tarihi itibari ile tam 2.154 adet , Özel Halk Otobüsü mevcut.

ozel-halk-otobusu-001.jpg

OTOBÜS A.Ş

Otobüs A.Ş gelecek olursak, Otobüs A.Ş İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. İstanbul ili sınırları içerisinde İstanbul halkına uygun bir toplu taşımacılık hizmeti veren İBB’ye ait bir şirkettir.

Toplam sahip olduğu araç ise 985 adettir. (Otobüs A.Ş Otobüsleride Damalı Mor Renk'e sahip)

otobus-a.s.jpg

Metro/LRT/Tramvay

İstanbul’da Toplu Ulaşım aracı olarak büyük rol oynayan hele ki İstanbul Trafiğinin yoğun olduğu zamanlar da devreye giren hayati bir Toplu Ulaşım Aracımız olan raylı sistemler Metro, Tramvay vs araçlarımızın vagon sayısı tam 647 vagon.

istanbul-metro.jpg

 

istanbul-tramvay.jpg

Marmaray

Marmaray dediğimiz zaman akla ilk gelen Dünyanın en büyük ulaşım projelerinden biri olan mühendislik harikası, İstanbul’a nefes aldırmış, Avrupa ile Asya kıtasını Denizin altından birleştirmiş bir Toplu ulaşım aracı geliyor. İstanbul’un bel kemiklerinden olan Marmaray’da ise tam 440 adet vagon var.marmaray.jpg

 

marmaray-projesi.jpg

Metrobüs

İstanbul’da gün içinde işe gitmek, okula gitmek, bir yerden bir başka yere gitmek için kullandığımız Metrobüs, en çok kullanılan Toplu Taşıma aracımız diyebiliriz. insan kuyruklarının oluştuğu, yoğunluk tan binerken bile zorlandığımız Metrobüs’ün toplam sayısı 610 adet.

metrobus.jpg

 

metrobus-istanbul.jpg

 

topliu-tasima-metrobus-istanbul.jpg

Taksi Dolmuş

İstanbul’da Taksi Dolmuşlar genellikle kısa mesafe çalışan, genellikle yoğun semtler de olan maxsimum 12,13 yolcu alan toplu taşıma araçlarıdır. İstanbul’un büyük bir ulaşım ihtiyacını karşılarlar toplam sayıları 572’dir

taksi-dolmus.png

Deniz Motorları

İstanbul Boğazında yolcu taşımacılığı, Boğaz turu vs faaliyet gösteren Deniz Motorları turistlerin çok tercih ettiği deniz araçları İstanbul’da tam 393 adetler.

deniz-motorlari.jpg

Fayton

Fayton dediğimiz zaman İstanbul’da akla ilk gelen Adalar oluyor, peki İstanbul’da kaç tane fayton var? Cevap İstanbul’da tam 276 adet fayton var.

istanbul-fayton.jpg

 

fayton.jpg

İDO Gemi

İDO Gemileri 1987 yılında 450 yolcu kapasiteli iki deniz otobüsü ile İBB bünyesinde hizmete başladı. İDO’nun bu serüveni 2019 itibari ile filosunda tam 52 gemi olarak devam ediyor.

ido-gemi.jpg

 

ido.jpg

Şehir Hatları Gemi

Peki İstanbul Şehir Hatları Gemileri kaç tane var? Cevap İstanbul Boğazında çalışan şuan tam 28 Şehir Hatları Gemisi var.

sehir-hatlari-gemi.jpg

İETT Nostaljik Tramvay/Tünel

İstiklal Caddesi Beyoğlu İstanbul’un simgesi olan hemen hemen herkesi bildiği ilgi odağı Nostaljik Tramvaylar Taksim – Tünel güzergahlarında seferlerine devam ediyor. Peki merak ettiğimiz soru İstanbul’un simgelerinden olan bu Nostaljik Tramvaylar kaç tane? Cevap tam 10 adet.

nostaljik-tramvay.jpg

 

istanbul-nostaljik-tramvay.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum