İstanbul’da engelsiz taksi ve minibüs dönemi

İstanbul’da engelsiz taksi ve minibüs dönemi

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’daki minibüs, dolmuş ve taksilerin engellilerin tekerlekli sandalyeyle binebileceği şekilde düzenleneceğini açıkladı.

TEM-E-5 bağlantı yolu üzerindeki binaların cephe giydirmelerini kapsayan “Güzel Esenler” projesinin tanıtımını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı açıklamada İstanbul’daki minibüs ve taksilerin engellilerin tekerlekli sandalyeyle binebileceği şekilde düzenleneceğini söyledi.


Dünya’da örnekleri var
“Dolmuşların da tekerlekli sandalyeyi alabilen tarzda olması üzerine arkadaşlarıma talimat verdim” diyen Kadir Topbaş, artık bu tarzda araçların halka hizmet için kullanılması gerektiğini vurguladı. Başkan Topbaş, “Dolmuşların da tekerlekli sandalyeyi alabilen tarzda olması üzerine arkadaşlarıma talimat verdim. Taksiler de böyle olacak. Bu yönde bir çalışmamız var. New York'ta veya Londra'da özürlüler tekerlekli sandalyeyle taksiye binebiliyorlar. Niye benim şehrimde binemesin ki? Burada da rahatlıkla bir taksiyi çevirsin, binsin ve istediği yere gidebilsin. Bu niçin olmasın?” diye konuştu. www.tasimacilar.com 22.05.2012/11:50