İstanbul’da Plaka Tahditi onaylandı

İstanbul’da Plaka Tahditi onaylandı

Mayıs 2019 verilerine göre Karayolu ile taşımacılıkta 11.800.000 birim seyahat gerçekleşmekte ve bu seyahatlerin %24’ü ise servis ile yapılmaktadır.

Servis taşımacılığı yapan araçların %81’i ise Öğrenci ve Personel servis araçlarından oluşmaktadır. İstanbul’da ki servis araçlarının sayısı öğrenci ve Personel servislerinde kullanılan taşıt sayısının yeterli olduğu bilinmektedir.

 

 

Ukome kararından önce İBB’den Servis Taşımacılığı kartı almış ve Mevcut Taşımacı Hakkına sahip kişilerin araçlarının 34 LAA 001 – 34 LZZ 999 aralığındaki plakalar itibariyle ulaşım projeksiyonu çerçevesinde Tahditli Plaka kapsamında kullanılacak.

Servis sayıları ile ilgili oluşacak yeni ihtiyaçların ilgili servis ve ticaret oda ve temsilcilerinin de bulunacağı komisyonla artırılabilecek.

Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi ve Servis Taşımacılığı Kartı haklarının ilgili plakaya devredilmesi ve süresiz hale getirildi.

Tahdit kapsamındaki plakalı taşıtla Turizm Taşımacılığı hariç diğer tüm servis taşımaları yapılabilecek.

Plaka haklarının hisselendirilmesinin engellenmesi amacıyla veraset ile intikallerde varislerce vekil tayin edilen Toplu Taşıma Aracı kullanım belgesi sahibi veya bu vasıftaki bir varise plaka tescili yapılabilir. Uygun bir varis yoksa varislerin yetki vereceği 3. Kişiye devir yapılabilecek.

Taşıt olmaksızın plaka satışı ve devri yapılamaz.

Plakalar Kiralanamaz

Plakaların kiralandığının tespiti halinde ilgili araç plakası iptal edilecek. Gayri yasal şekilde kiralayan ve kiracı kişilere hiçbir sebeple servis plakası edinim hakkı verilmeyecek.

Toplu taşıma araç kullanım belgesinin doğrudan iptalini gerektiren hususların taşımacılık esnasında veya şoför tarafından yapıldığının tespiti ile ilgili fiilin tutanak altına alınması durumunda ilgili plaka hakları da iptal edilecek.

 

Plaka Tahditi sektörümüze hayırlı olsun.

 

plaka-tahdit-ukome.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum