İstanbulkat projesine en iyi genel hizmet uygulaması ödülü

İstanbulkat projesine en iyi genel hizmet uygulaması ödülü

İETT, ulaşım bilet sistemleri konusunda Avrupa’da düzenlenen Mastercard Transport Ticketing Ödülleri’nde İstanbulkart projesiyle birinciliğe layık görüldü.

Londra’da düzenlenen Mastercard Transport Ticketing Ödülleri töreninde İngiltere’nin “Londra Otobüs Yönetim Sistemi’ projesi ile Avustralya’nın “Akıllı Biletleme” projelerini geride bırakarak birinci olan İstanbulkart, dünyada akıllı bilet uygulamalarında “En İyi Genel Hizmet Uygulaması” alanında verilen ödülün sahibi oldu. Seçici kurul tarafından yapılan oylama ile ilk üç ardından birinci, ikinci ve üçüncüyü web üzerinden yapılan oylama sonuçları belirledi.


Toplu ulaşım sektöründe geliştirdikleri inovatif biletleme uygulamalarını en etkin kullanan kurumların belirlendiği yarışmada İETT, Online işlemler merkezi ile tüm rakiplerini geride bıraktı. İETT’nin birinci seçilmesinde; üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt esnasında akıllı kartlarının dağıtılması, vizeleme, online başvuru ve e-randevu gibi internet üzerinden işlem yapma olanağı ile online başvuruda bulunanların akıllı kartlarının adreslerine postalanması gibi uygulamalar rol oynadı.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbulkart’ın böyle nitelikli bir ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğunu belirterek, “İstanbul’da 6 milyona yakın elektronik kart kullanıcımız var. Yolcularımızın hayatını kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf sağlayacak birçok uygulama başlattık. İstanbulkart’ın kulanım alanı ile ilgili daha birçok projemiz var. Bunları da yakın zamanda hayata geçireceğiz.”ifadelerini kullandı.


İETT’de online işlem merkezi projesi ile neler yapılıyor

İETT’nin Online İşlemler Merkezi projesi sayesinde müşterilerin zaman kaybı ortadan kaldırılırken, aynı zamanda kolay ve kaliteli bir şekilde hizmete ulaşmaları sağlanıyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte İstanbul’daki üniversitelerden herhangi birine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin seyahat kartları hazırlanarak kayıt esnasında öğrencilere teslim ediliyor. Yine öğrencilerin vizeleme işlemi bu proje sayesinde otomatik olarak gerçekleşiyor. Böylece uzun kuyruklar ve zaman kaybının da önüne geçilmiş oluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.