İstanbullulara 3 yeni gemi

İstanbullulara 3 yeni gemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, İstanbul Şehir hatları filosuna 10 yeni gemi kazandıracaklarını açıkladı.

Yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurların ardından, iki yaka arasında hizmet verecek double&ended tipi yolcu gemileri inşa ediliyor. Yüksek teknolojik imkanlarla hazırlanan gemilerin en önemli özelliği engelli yolcuların ulaşım imkanlarını kolaylaştırması. Yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak yeni gemiler, mevcut yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek.

Yakıt tasarrufu

Yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak.
İstanbul’da deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını arttırmak, deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemlerini daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla, filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak ve 12 deniz mili hız yapabilecek.