İstanbullulara Uçak Kalitesinde Toplu Taşım Hizmeti

İstanbullulara Uçak Kalitesinde Toplu Taşım Hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni alınacak otobüslerde hizmet kalitesine yenilerini ekliyor. İstanbulluların hizmetine girecek olan 1705 adet otobüste uçaklardaki gibi kara kutu sistemi olacak.

İBB, taşımacılıkta verdiği hizmet kalitesini arttıran yeni otobüs alımları gerçekleştiriyor. Engelli taşımasına uygun, klimalı otobüslere yeni bir sistem daha ekleniyor. Aynen uçaklarda olduğu gibi kara kutu sistemi ile donatılacak olan otobüsler içerideki ve dışarıdaki görüntüleri 5 gün süre ile kayıt altına alabilecek. Yolcularının olumsuz bir durumla karşılaşmaması için düşünülen bu sistem ile oluşacak herhangi bir olayda görüntüler incelenebilecek.

785 adet otobüs Ağustos sonuna kadar hizmete girecek

2013 yılı içinde toplam 1705 otobüsün hizmete gireceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 758 adet yeni otobüsün Ağustos sonuna kadar hizmete gireceğini belirterek “Bir otobüs firmasına ‘sizden 300-500 tane otobüs alacağız. Türkiye’de fabrika kur’ denilse kurarlar. İBB’nin halk otobüsleri ve Otobüs AŞ dahil 3 bin yeni otobüs alması dünyadaki ekonomik krize rağmen otobüs üreticilerine de hayat verdi. Sırrımız para, zaman ve insan yönetimini iyi yapmamızdır” şeklinde konuştu.

'Güvenli yolculuk için bu sistemi kurduk'

Tüm otobüslerin engellilerin kullanımına uygun, klimalı ve son teknoloji ile donatılmış olacağına dikkat çeken Topbaş,” Yeni otobüslerimiz içerideki ve dışarıdaki görüntüleri 5 gün süreyle kayıt altına alabilecek özelliğe sahip. Yani hepsinin birer kara kutusu var. Özellikle asayiş ile ilgili konularda neyin ne olduğunun anlaşılabilmesi için bu uygulamayı başlattık. Ortaya çıkan herhangi bir olayda gerekli birimler devreye girerek görüntüler incelenebiliyor. Daha güvenli bir yolculuk için bu sistemi kurduk” şeklinde açıklama yaptı.

Kliması çalışmayan otobüslerde standartlar değişiyor

Kliması çalışmayan otobüslerle ilgili de bir açıklama yapan Topbaş, “Metrobüslerde yoğunluktan dolayı klimalarda yaşanan sıkıntılar çözüldü. Kapıların açılıp kapanmasından dolayı sıkıtı yaşanan otobüslerde de klimalar aynı standartlara taşınacak. İstanbul’da keyifli bir toplu taşıma sunmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.