İSTESOB, UKOME’nin Fiyatlarını Tanımadı

İSTESOB, UKOME’nin Fiyatlarını Tanımadı

Okul servis araçlarında yapılan zam tartışması sürüyor. UKOME zam oranlarını yüzde 5 şeklinde açıklarken, konu ile bir açıklamada İSTESOB’tan geldi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İSTESOB, İstanbul’daki okul servis araçlarının yeni ücret tarifelerini açıkladı. Buna göre okul servis araç ücretlerine geçen yıla göre yüzde 10 artış gerçekleşti.

Girdi maliyetlerini dikkate aldık

Yapılan artışın İSTESOB tarafından tarife komisyonunun girdi maliyetlerindeki artışları dikkate alarak yaptığını ifade eden İSTEOB Başkanı Faik Yılmaz, yasa gereği tarifeleri birlik olarak belirlediklerini ve artışları mümkün olduğu kadar düşük tutmaya çalıştıklarını aktardı. Bazı illerde artışın yüzde 16 seviyelerine çıktığını bunun da doğru bir yansıma olduğunu ifade eden Yılmaz, birlik olarak İstanbul’da kılı kırk yararak artış oranı belirlediklerini söyledi.

Geçen yıla oranla kalemler arttı

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, birlikte sundukları basın toplantısında girdi maliyetlerindeki bir yıllık artışları baz aldıklarını belirterek, geçen yıla oranla artış gösteren kalemlerden bazılarını şu şekilde sıraladılar. Geçen yıl mazotun litresi 3.870 lira iken, bu yıl 4.600 lira artışla yüzde 14, trafik sigortası geçen yıl 1.000 lira iken bu yıl 2.700 lira ile yüzde 124, personel giderleri yine geçen yıl 886.5 lira iken, bu yıl 1.021 lira ile yüzde 15.4 artış gösterdiğine vurgu yaptılar. Ayrıca, araç bandrol ücretleri geçen yıl 1.400 lirayken bu yıl yüzde 15’lik bir artış ile 1.600 lira, araç lastikleri geçen yıl 320 lirayken yüzde 12.5’lik bir artış ile 360 liraya ulaştığını belirttiler.

En kısa mesafe 140 liradan 154’e çıktı

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, ‘bu artışlar değerlendirilerek okul servis ücretlerine geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış mecburiyeti doğdu’ dedi. Yılmaz açıklamasında ayrıca, ‘1 kilometreye kadar olan en yakın ücretin geçen yıl 140 lira olduğunu bu yıl ise 154 lira alınacağını bildirdi. 25 kilometreye kadar olan en uzak mesafe ise geçen yıl 335 lira iken bu yıl 368.50 TL oldu’ dedi.


İSTESOB'UN AÇIKLADIĞI FİYAT LİSTESİ


UKOME'NİN AÇIKLADIĞI FİYAT LİSTESİ
 


www.tasimacilar.com 12.09.2013/18:29

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum