İstifanın ardından ilk açıklamalar

UND Başkanı Tamer Dinçşahin ile beraber UND Yönetiminden istifa eden isimlerden ilk açıklamalar gelmeye başladı. İstifa eden yönetim kurulu üyeleri sonuçların sektör için hayırlı olasını diledi.

UND Başkan Yardımcıları Bahattin Karakuş, Halit Özyurt ve Hakan Keleş ile Genel Sekreter Hakan Yılmaz ve Sayman Ali Çiçekli de Başkan Tamer Dinçşahin ile birlikte istifalarını sundu. UND’nin yansıra UND Deniz’in de yönetiminde bulunan bu isimler istifa sonrası ilk açıklamalarını www.tasimacilar.com’a yaptı.

UND eski Başkan Yardımcısı Bahattin Karakuş; “Sektör için hayırlısı olsun” diyerek başladığı sözlerine yenilenecek bir yönetim kurulunun yeni bir enerjiyi sağlayacağını belirterek devam etti. UND Yönetimi’nin UND Deniz’i ayakta tutmaya çalışırken çok yıprandığını belirten Karakuş; “Yıkıcı rekabet sonucunda UND Deniz’i ayakta tutamadık. Bu da bizi yordu ve yıprattı. İstifamızın ardından oluşacak yeni yönetim ve taze kan sinerjiyi sağlayacak diye konuştu. “Desteğimiz her zaman yeni yönetimin arkasında olacak” Karakuş yönetimden istifa etmelerinin UND’den tamamen ayrılmaları anlamına gelmediğinin altını da çizdi. Hali hazırda üzerimizde görevlerimiz, yürüttüğümüz projelerimiz var diyen Karakuş, yeni gelen yönetim kuruluna her konuda her zaman destek olacaklarını vurguladı. Çiçekli; “Sektör UND Deniz’e sahip çıkmadı”

UND Saymanı Ali Çiçekli ise UND Deniz’e sahip çıkmadığını belirttiği uluslararası nakliyecilere serzenişte bulundu. Çiçekli; “UND Deniz’in bu noktaya gelmesinde yönetim kurulunun kusuru ya da yanlışı yok. Bu noktaya 3 sebep yüzünden geldik. 3 sebepten ilk ikisi Fransa’nın tutumu, Rakip şirketin yıkıcı rekabetidir” derken asıl sebebi UND Deniz’e sektörün destek vermemesi olarak gösterdi. Çiçekli sözlerine şöyle devam etti: Sektörümüz UND Deniz’e destek olmadı. Biz yalnız kaldığımızı hissettik. Bu aşamada 30 milyon Euro gibi ciddi bir tutarın nakliyecinin cebinde kalmasını da sağladık. UND Deniz’in hesapları da ortada. Sektörün desteği olsaydı çok daha farklı bir durum ortaya çıkardı.” İstifanın hizmetten kaçmak olarak algılanmamsı gerektiğini kaydeden Çiçekli de Karakuş gibi yeni oluşacak yönetime her zaman destek olacaklarını ifade etti. İstifa eden isimler arasında olan UND eski Genel Sekreteri Hakan Yılmaz da gelinen noktayı “Sektör için hayırlısı olsun” sözleri ile değerlendirdi.

Elif ÖZYILMAZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.