Isuzu Novociti  “İyi Tasarım” ödülü aldı

Isuzu Novociti “İyi Tasarım” ödülü aldı

nadolu Isuzu’nun gelecek yıl Türkiye’deki fabrikasında üretimine başlayacağı Isuzu Novociti Life, Design Turkey’de “Ulaşım Araçları ve Aksesuarları” kategorisinde “İyi Tasarım” ödülünün sahibi oldu.

2018 yılı başında satışa sunulacak olan Novociti Life, alçak tabanlı tasarımıyla engelli ve yaşlı nüfusun hayatını kolaylaştırırken, yenilenen altyapı platformu ve motorunun arka bölüme taşınmasıyla daha sessiz ve konforlu ulaşımın kapılarını aralayacak.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality kapsamında 6.sı düzenlenen Design Turkey, kendi sınıflarında en iyi tasarımları seçti. “Ulaşım Araçları ve Aksesuarları” kategorisinde farklı dallarda düzenlenen yarışmada “İyi Tasarım” ödülü Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de üreteceği Isuzu Novociti Life modelinin oldu. Aracın tüm tasarımı engelli bireylerin ve yaşlıların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları için Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge merkezinde, Türk tasarım ekibi tarafından alçak tabanlı olarak tasarlandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin verdiği “İyi Tasarım” ödülü, 2’si yabancı olmak üzere toplam 5 jüri üyesinin kararıyla verildi. Ödül için başvuran adayların belirli bir kriterin üzerine çıkması ve kendilerini kanıtlamaları beklenirken, bu kriterleri karşılayan tüm tasarımlara ödül etiketi verildi. 2018 yılı başında satışına başlanacak olan Novociti Life, ilk ödülünü Türkiye’nin en prestijli tasarım yarışmasından almış oldu.

Eşitlik ilkesini benimseyen ve tüm insanları düşünen toplu taşıma aracı tasarımı

Anadolu Isuzu tasarımcıları ve mühendisleri, Novociti Life modeliyle toplu taşımada her bireyin ulaşım hakkını savunan bir tasarımla eşitlik ilkesini Türkiye’den başlatıp tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. 13 yılda 12 kez Midibüs ihracat rekoru kıran Anadolu Isuzu, Novociti Life modeliyle de özellikle global büyüme hedefleri için önemli bir adım atmış oluyor.

Anadolu Isuzu’nun Novociti Life ile aldığı “İyi Tasarım Ödülü”, temel tasarım kriterlerinin tamamını yerine getirmenin yanında kullanıcıya fayda sağlayan, rakiplerinden farklılaşan, çekici bir görsel ve duyusal etki yaratan, sürdürülebilir olan ve kaliteli bir tasarım için uygun detayların geliştirildiği tasarımlara veriliyor.

1512465670_isuzu_novociti_life__1.jpg

 

Alçak tabanlı Isuzu Novociti Life engelli ve yaşlı nüfusun hayatını kolaylaştıracak

Dünya lansmanı Kortrijk’te düzenlenen Busworld 2017 Fuarı’nda yapılan Isuzu Novociti Life, şehiriçi taşımacılığa yepyeni bir boyut kazandıracak. Şehiriçi taşımacılığı sektöründeki ihtiyaçların ve küçük otobüslerden beklentilerin farklılaştığı günümüzde, yeni nesil Novociti Life bu değişimi yansıtacak.

Alçak tabanlı bir midibüs olarak tasarlanan Novociti Life, bu sayede sosyal hayata her geçen gün daha fazla dahil olan engelli ve yaşlı nüfusun toplu ulaşım araçlarına erişimini kolaylaştıracak ve kent yaşamına adaptasyonlarını destekleyecek. Alçak tabanlı olabilmesi için motoru arkaya taşınan yeni nesil Novociti Life’ta yapılan bu değişiklik, ses izolasyonu ile seyahatlerin daha konforlu geçmesine de katkı sağlayacak. Yenilenen altyapı platformu ile tam anlamıyla bir küçük otobüse dönüştürülen ve Avrupa’nın değişen şehiriçi toplu taşıma ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirilen yeni nesil Novociti Life, uygun fiyatı ve operasyonel maliyet yapısı ile başta Avrupa olmak üzere Türkiye’deki belediyelerinin yeni çözüm ortağı olacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.