Isuzu'dan Şanlıurfa'ya 27 adet otobüs teslimatı

Isuzu'dan Şanlıurfa'ya 27 adet otobüs teslimatı

Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge merkezinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Isuzu Novociti Life, Şanlıurfa halkının hayatını kolaylaştırmak üzere yollara çıktı.

23 adet Novo Citi Life AT ve 4 adet Novo Lux aracı 7 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle Şanlı Urfa Belediyesi iştiraki olan BELSAN A.Ş.’ye teslim edildi Türkiye’de üretilen ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Isuzu Novociti Life, Şanlıurfa yollarında hizmet vermeye başladı.

Anadolu Isuzu, 23 adet Novo Citi Life AT ve 4 adet Novo Lux aracını 7 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle Şanlıurfa Belediyesi iştiraki olan BELSAN A.Ş.‘ye teslim etti. Teslimat törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman, Anadolu Isuzu Şanlıurfa Yetkili Bayisi Dicle FZA’dan İbrahim Dicle ile BELSAN A.Ş. Genel Müdürü Levent Çelik  katıldı.

Isuzu Novo Citi Life’ın sınıfının en ekonomik, en konforlu, en güvenli ve performansı en yüksek aracı olduğunu belirten Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman Türkiye’de Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Novociti Life’ın yaşlı ve engelli vatandaşların ulaşımını da kolaylaştırdığını vurguladı. Teoman sözlerine şöyle devam etti: “23 adet Novo Citi Life AT ve 4 adet Novo Lux aracımız Şanlıurfa yollarında Şanlıurfa halkının hayatını kolaylaştırmak üzere yollara çıktı. Modern toplu taşıma araçlarımızın uzun yıllar bu güzel şehrin insanlarını taşıyacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

anadolu_isuzu_sanliurfa-teslimat_toreni.jpg

Novociti Life: İnsan odaklı akıllı tasarım

Isuzu Novociti Life, alçak tabanıyla değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak gün yüzüne çıktı. Büyük otobüs yerine ideal boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefleyen Novociti Life, alçak tabanlı yapısıyla engelli ve yaşlı nüfusun sosyal hayata daha fazla katılımını da destekliyor.

Anadolu Isuzu’nun otobüs ürün grubunda bulunan 9,5 m. uzunluğundaki Citibus modeli ile 7,5 m. uzunluğundaki Novociti modeli arasında 8 m. uzunluğuyla yeni bir segment oluşturan Novociti Life, ideal boyutlarıyla beraber otobüs görünümünü de koruyor. Novociti Life’ın alçak tabanlı tasarımına uygun olarak arkaya konumlandırılan FPT marka NEF4 model motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretirken sessizliği de sağlıyor. FPT’nin EGR (egzoz gazı geri çevirimi) sistemine gerek duymadan Euro 6C emisyon normlarını karşılayabilen motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ile düşük yakıt tüketimi sağlarken, yurtdışında talep edilen standartları da sağlamış oluyor. Novociti Life hem yurtiçinde hem de yurtdışında ZF marka manuel ve Allison marka otomatik şanzıman opsiyonlarıyla sunuluyor.

sanliurfa-otobus-teslimat-toreni.jpg

Toplam 60 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş iç hacimli Novociti Life, gün ışığının araç içerisinde etkin kullanımını sağlayan özel yolcu camı tasarımıyla, tekerlekli sandalyedeki yolcuların dahi yan camları kolaylıkla kullanabilmelerine imkan veriyor. Bu sayede dış mekanı rahatlıkla gözlemleyebilen tekerlekli sandalyeli yolcular, Novociti Life’ın insan odaklı akıllı tasarımının tadını çıkarıyor.

Hızlı servis imkanı

Isuzu Novociti Life, hem yolcuların konforu hem de aracın servis hizmetlerini minimum sürede gerçekleştirmek için özenle tasarlandı. Motor bölümü arka kısma alınan Novociti Life, bu sayede alçak tabanlı platformuna kavuştu. Motor ve yürüyen aksamın arkada olması, gerekli durumlarda şanzımanın ve motorun bakım ve onarımını kolaylaştırıyor, araç arkasındaki kapak tasarımı ise günlük servis edilebilirliği artırıyor. Novociti Life’ın motor bölümüne üç taraftan ulaşılabilmesine imkân sağlayan bakım kapakları sayesinde bakım işlemleri kolaylaşırken müdahale süresi de kısalıyor.

isuzu-sanliurfa-teslimat.jpg

Anadolu Isuzu’nun gücüne güç katıyor

Isuzu Novociti Life, bir yılda toplam 3 ödül aldı. Turquality kapsamında 2017 yılının sonunda düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli tasarım organizasyonu Design Turkey yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü”’nün sahibi olan Isuzu Novociti Life, ilk yurtdışı ödülünü 2018 yılının Nisan ayında A’Design Award & Competition’dan “Gold A’Design Award” ile almıştı. Son ödülünü Polonya’nın Kielce şehrinde düzenlenen Transexpo Fuarı’ndan “New Model Bus” kategorisi 3.’lüğüyle alan Isuzu Novociti Life, toplu ulaşımda midibüs segmentinde lider konumdaki Anadolu Isuzu’yu çok daha güçlü konuma taşıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.