Isuzu’dan Serhad Birlik’e 45 yeni Novociti

Isuzu’dan Serhad Birlik’e 45 yeni Novociti

Isuzu pehlivanlar şehri Edirne’ye pehlivanca bir giriş yaptı. Isuzu bayisi Öztopraklar tarafından Serhad Birlik’e 45 adet Novociti ve 1 adet Citibus otobüsün satışı gerçekleştirildi.

Toplu taşıma sistemini yenileyen Edirne’nin yeni otobüslerinin teslimatı Selimiye meydanında yapıldı. Teslimat törenine Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay, Serhad Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken ve Öztopraklar Otomotiv San. ve Tic.Ltd. Şti. üyelerinden Mehmet Öztopraklar’ın yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.


Büyük bir coşkuyla başlayan otobüslerin teslimat töreni Edirne bando ekibi ve Edirne Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Edirne toplu ulaşım sistemine yeni katılacak olan araçların tanıtımı nedeniyle gerçekleşen törenin ilk konuşmacısı Serhad Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken oldu. 50 yıllık bir devir kapatılıyor
Edirne’nin toplu taşımasına hizmet veren Serhad birliğin 1968 yılında kurulduğunu belirten Oltandiken o dönemde çok zor koşullarla verdikleri hizmeti, bugün son model araçlarla daha ekonomik, daha konforlu ve daha seri bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Edirne’nin 50 yıllık taşımasında miladi dönemin yeni alınan toplu taşım araçlarıyla başladığını söyleyen Oltandiken 50 yıllık Edirne’nin toplu taşımasında yeni temelleri attığımız bugün bizlere göre her şey yeni bir başlangıç anlamına gelmektedir. Bugün her şeyin yeni bir başlangıcı olan Edirne’de 50 yıllık bir devrin kapanıp, yerine ETUS (Edirne Toplu Ulaşım Sistemi) adı verdiğimiz Edirne toplu ulaşımı devreye soktuk bu Edirne için miladi bir tarih sayılır” dedi. Araç filolarını tamamen yenileneceğini ifade eden Oltandiken “Önümüzdeki bir yıl içinde 120 araçla çalışacak filomuzun tamamını yenileyerek Edirne halklının hizmetine sunmayı planlıyoruz. “Yolumuz açık, yüreğimiz ferahtır” sloganımız ise; 50 yıllık bir devri kapatıyor, Türkiye’ye örnek bir toplu taşıma dönemi açıyoruz” şeklinde konuştu.


“Müşteri değil, Misafir taşıyoruz”
50 ayrı hat ve 10 ayrı güzergahta günde ortalama 75 bin yolcu taşıyarak hizmetini sürdürecek olan Serhat Birliğin yeni araçları bedensel engelli vatandaşlarında kullanımına uygun hale getirilerek dizayn edildi. Toplu taşıma sisteminde yeni hedeflerinin olduğunu belirten Oltandiken, eşit, güleryüzlü ve güvenli sürüş disiplinine sahip bir taşıma sistemini uygulamak istediklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sistemde çalışan tüm kadrolarımız şunu bilmelidir ki, önce hizmet, huzurlu taşımacılık ve güvenli trafik kullanımını kendisine anayasa belirleyecek bu bağlamda tekbir kıyafetlerle kendisini bu sektörün bir halkası haline getirecektir. Araçlarda çalışan personelimiz araçlarında taşıdığı yolcusunu kendisinin misafiri kabul edecek denli ve güvenli bir biçimde misafirini gideceği yere ulaştıran bir zihniyetle hizmet sunacaktır. Sistem, gelir ve gider eşitliği ilkesini taşıdığından yolcu kapma yarışı olmayacağı gibi araç içi kameralarla da 24 saat takip edebilecek bir hizmet sunmaktadır.” Konuşmasının sonunda yeni toplu taşımanın desteklenmesini sağlayan herkese tek tek teşekkürlerini sunun Serkan Oltandiken Kent Kart’a da bizzat teşekkürlerini iletti. “Toplu taşımada çağdaş araçlarla hizmetimizi geliştiriyoruz”
Edirne halkına Avrupa standartlarında bir araç sunduklarını belirten Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili A. Fatih Tamay, Edirne’nin bütün Türkiye için önemli bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’nin toplu taşımada çok önemli mesafeler kat ettiğini belirten Tamay “Eğer şehirlerimizde vatandaşlarımızı çağdaş araçlarla çağdaş koşullar içerisinda taşımak istiyorsak toplu ulaşımda özellikle küçük otobüsler ve büyük otobüslerle zenginleştirmek zorundayız” diyerek toplu taşımada çok daha çağdaş araçlar sunabilmek için yola çıktıklarını belirtti. 2011 yılı itibariyle Novociti otobüsün önce Türkiye sonrada Avrupa için üretildiğini vurgulayan Tamay, “Bütün toplu ulaşım araçlarının engelli, hasta ve yaşlı ulaşımına uygun olmasını zorunlu kılan yasanın uygulanması ertelendi ancak Edirne bu araçlarla filosunu yenileyerek öncü kentlerden biri oldu. Böylece Edirneliler, güvenli, konforlu, modern, daha az yakıt tüketimi ile çevreye de saygı duyan Novocitilerle taşınmaya başlayacak” diyerek araçların Avrupa’da kullanılan araçlarla aynı olduğunu özellikle vurguladı.


“Sistem tek çatı altında birleşmeyi zorunlu kılıyor”
Edirne’de çok parçalı bir toplu ulaşım sistemi olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ulaşımı tek çatı altına toplamak için mücadele verdiklerinin dile getirerek ETUS adı verilen yeni sistemin, öncelikle vatandaşın yararına olduğunun altını çizdi. Göreve geldiği 2004 yılında bilet fiyatının 1 lira olduğunu söyleyen Sedefçi, o dönemde kentiçi ulaşım için yeni birlik kurduklarını belirterek rekabet oluştuğunu belirtti. Sedefçi “ Böylece fiyatlar 1 lirada kaldı. 2010’da benzin fiyatı 3 kat artmasına rağmen ulaşım bedeli yine 1 liraydı. Bu arada İdare Mahkemesi ulaşım sistemimizi iptal etti. Biz burada bir doğumu gerçekleştiriyoruz. Doğumlar zor ve sancılıdır. Bu da öyle oldu. 234 esnafı bir araya getirmek hayli zor oldu. Şu an 185 esnafımız ETUS çatısı altında hizmet veriyor. Diğer esnafımızı da çatımızın altına çağırıyorum. Bu sistem işlemek zorunda. Edirne halkı mutlu olmalı. 160 bin kişinin mutluluğu için her şeyi yaparım” diyerek hizmeti en iyi şekilde sonuna kadar destekleyeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay, 45 Novociti ve 1 Citibus’ın temsili anahtarını Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Birlik Başkanı Serkan Oltandiken’e verdi. Oya KAYA www.tasimacilar.com 09.11.2012 / 16:12