İsveç Rallisi’nde birinciliği Sebastien Ogier elde etti…

İsveç Rallisi’nde birinciliği Sebastien Ogier elde etti…

WRC'nin İsveç ayağında Sebastien Loeb ile Sebastien Ogier arasında karlı zeminde geçen çekişmenin galibi, son gün gösterdiği performans ile VW takımı Sebastien Ogier oldu.

Karlstad’ın karla kaplı yollarında gerçekleşen 22 etaplık İsveç Rallisi’nde Sebastien Ogier VW adına ilk WRC zaferine ulaştı. Zorlu yarışta Sebastien Loeb ve Sebastien Ogier arasında yaşanan zorlu çekişmenin sonunda Volkswagen pilotu Sebastien Ogier, Michelin X –İce North 2 ile kariyerinde ilk kez İsveç Rallisi'nde podyuma çıkmış oldu.

Volkswagen takımı, Citroen DS3 pilotu Sebastien Loeb ile giriştikleri nefes kesici mücadelenin sonrasında zirveye yerleşti. Bu zafer ile birlikte, 2004 yılında galip gelen Sebastien Loeb’den sonra ikinci defa İskandinav olmayan bir takım ralliyi kazanmış oldu. Pilotların bu zorlu çekişmelerinde karlı zeminde tutunmalarını ve performanslarını tamamlayan ise Michelin X-İce North 2 oldu. Volkswagen WRC pilotu Sebastien Ogier, 3:11:41.9 dereceyle podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı. Citroen DS3 pilotu Sebastien Loeb, 41.8 saniye fark ile ikinci, Ford pilotu Mads Ostberg ise 1.24.5 saniyelik fark ile üçüncülüğü elde etti.

İsveç Rallisi’nde karşılaşılan koşullar yeni Michelin X-Ice North 2’nin zorlu kış koşulları karşısında dayanıklılık ve performansının test edildiği bir yarış oldu. -7 derecede gerçekleştirilen etaplar arasında pilotları buzlu ve taşlı yollarda seyrederken dayanıklılık ve performansın sınırlarının zorlandığı bir etap gerçekleşti. İsveç Rallisi’nin zorlu yol şartlarında ve WRC’nin zorlu pilotları karşısında lastiklerin patlamaması Michelin X-İce North 2’nin mimarisinin ve dayanıklılığını tarafsız biçimde kanıtlamış oldu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.