İveco 3 yeni aracını Comwex’te tanıttı

İveco 3 yeni aracını Comwex’te tanıttı

İveco, 4. kez düzenlenen Comvex Fuarı’nda Doğal Gaz(CNG) ile çalışan Stralis çekici, yeni 9 tonluk Eurocargo kamyon versiyonu ve Astra’nın yeni bir inşaat kamyonu modelinin lansmanını gerçekleştirdi.

İveco 3 yeni ticari aracının lansmanını 4. Comvex Ticari Araç Fuarı’nda yaptı. İveco Doğal Gaz(CNG) ile çalışan Stralis çekici, yeni 9 tonluk Eurocargo kamyon versiyonu ve Astra’nın yeni bir inşaat kamyonu modelini ilk kez Comvex ziyaretçileriyle buluşturdu.

İveco’nun Comwex Fuarının 3. holünde yer alan standında gerçekleşen lansmanında konuşma yapan İveco Araç Sanayi Ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Araç Genel Müdürü Maurizio Manera yeni ürün gamını tanıtmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.


İveco’nun yeni CNG’li araçları Stralis ve Daily

Bu yıl Comvex Ticari Araç Fuarı’nda CNG’li araçları da gösterme fırsatı yakaladıklarını söyleyen Manera sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Iveco, Pazardaki en büyük ve en gelişmiş CNG’li araçları sunuyor. Bunlar arasında her türlü göreve uygun kamyonlar, vanlar ve otobüsler var. Bugün burada Stralis CNG’yi ilk defa Türkiye pazarına tanıtıyoruz. Iveco’nun ülkedeki ilk OEM CNG aracı piyasaya sürüyor olmasını söylemekten gurur duyuyorum. Ayrıca Daily CNG de ürün gamımızda bulunan bir ürün. Avrupa’da büyük bir CNG’li araç pazarı olduğunu ve yaklaşık 500 bin CNG’li ticarî aracın dolaşımda olduğunu biliyoruz. Avrupa’da oldukça popüler olan CNG kamyonlar Türkiye’de de başarılı olacaklar. Belediye otobüsleriyle başlayan eğilim, kamyonlarla devam edecek.”

Stantta 2 yeni Stralis aracın da olduğunu ifade eden Manera, Hi Way ve Hi Road araçların dizel versiyonlarını sergilediklerini, temmuzda tanıtımı yapılan araçların iyi bir satış performansı yakaladığını belirtti.

Yeni Euro Cargo Comwex’te

9 tonluk Euro Cargo’yu da ilk kez fuarda tanıttıklarını söyleyen Manera, “Aracın bu versiyonu meşrubat taşımacılığı için oldukça ideal. 9 Tonluk bu modelin Eurocargo ailesine katılmasıyla müşterilerimize 9, 12, 15, 16 ve 18 tondan oluşan beş versiyon sunuyoruz. Standımızda, Eurocargo’nun sınıfının en yüksek yük kapasitesi gibi eşsiz özelliklere sahip 16 tonluk versiyonunu da görebilirsiniz” dedi.


İveco standında sergilenen Araçlar: Yeni Stralis Hi-Way

Sergilenen Yeni Stralis Hi-Way’de, FPT Endüstriyel’in düşük yakıt tüketimi ve harika performans sağlayan 460 beygir gücündeki Cursor motoru var. Ürünün kalitesi, üstün telematiks sistemi, filo yönetimi ve daha verimli bir sürüş için sürüş eğitimini barındıran entegre hizmetleri ile uluslararası misyonlarda ve dört yıl boyunca yılda 130 bin kilometre yapan bir Stralis Hi-Way toplam sahip olma maliyetinde yüzde 4’e varan bir düşüş sağlıyor.

Yeni Stralis CNG

Şirket tarafından tanıtılan son yenilik COMVEX’te sergilenen 16ZF vitesli 330 beygir gücündeki Stralis CNG hem şirketlere hem de çevreye birçok fayda sağlıyor: Daha düşük işletme maliyeti, daha ucuz yakıt, çevreci; eşdeğer dizel motorlardan çok daha sessiz ve oldukça güvenli.


Yeni 9 tonluk Eurocargo

Eurocargo, 9 - 18 ton arasında bulunan orta boyut ticarî araçlar segmentinde, belediye ve diğer kamu görevlerinde mal dağıtımı ve genel yük taşımacılığı konusunda kendine yer buluyor. Büyük Eurocargo ailesi, Tector 4 silindir 180 beygirlik motora sahip, kısa mesafe dağıtımlarda kararlılık ve konfor arayan müşteriler için ideal olan 9 tonluk yeni bir araçla genişledi. Stanttaki araçlar arasında Eurocargo’nun 220 beygirlik Tector motora sahip 16 tonluk bir versiyonu da mevcut. Düşük işletme maliyetiyle bilinen araç, Türkiye’de orta boyutlu kamyon müşterileri tarafından tercih ediliyor. Araç farklı kabin, süspansiyon, vites, dingil mesafesi ve donanımlarla sunuluyor.

Daily sınıfı

Daily, her gün eşya ve yolcu taşınmasında şehir merkezi ya da şehir dışı lojistik ihtiyaçları karşılayabilen esnek bir araç.

150 Beygir gücündeki motoruyla 7 tonluk Daily, 2010’daki tanıtımından beri birçok filoda yer aldı. Araç, yüksek taşıma kapasitesi, güçlü ve tasarruflu motoru, ESP fren sistemi ile hill-holder desteği sayesinde sınıfının en güvenli araçlarından biri olmasıyla öne çıkıyor.

170 Beygir gücündeki 7 tonluk panel van, sınıfının tek örneği. Hem şehir içi hem de şehir dışında günlük lojistik işler mükemmel. Araç, 2.1 metrelik tavan yüksekliği, 17.2 m3’lük hacim, ESP fren sistemi, havalı sürücü koltuğu ve hava yastığına sahip.

3.5 Tonluk Daily şehir içi dağıtım için son derece ideal. Aracın motoru 126 beygirlik ve Euro 5 standartlarında, vites olarak tasarruf ve konfor sağlayan agileotomatik vitesi var, aracın tam dolu ağırlığı ise 3,500 kg.

Ağır görevler için ağır görevler için

Astra markası uluslararası inşaat ve hafriyat endüstrisi için sağladığı inşaat araçları ile biliniyor. Comwex fuarı’nda sergilenen Astra nın yeni HD9 serisi. 8x4 olan bu araç 22 metreküplük üst yapıya 520 HP lik 13 litrelik Cursor FPT motora sahip. Astra modellerinin güçlü noktası inşaat sahaları ve ağır yol koşulları için özel olarak tasarlanıp üretilen şasisi. Paralel olarak yerleştirilen kuvvetli çelik aracın kararlılığını arttırırken farklı donanımlarla da kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Astra araçları, kuvvetli dingilleri, süspansiyonu ve özel fren sistemiyle en zorlu koşulların üstesinden gelmek için tasarlandı. Otomatik şanzıman yüksek tork ile beraber yol performansında benzersiz bir performans sunuyor. Astra HD 9 DA 16 ileri Allison otomatik şanzımanı maksimum performans konusunda ideal. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.