İveco, bu karardan memnun

İveco, bu karardan memnun

IVECO, Avrupa’da yeşil lojistiğe geçişi hızlandıracak olan Almanya’daki doğal gazla çalışan araçların yol ücretlerinden muaf tutulmasından memnuniyet duyuyor

Alman Parlamentosu, 1 Ocak 2019 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Sıkıştırılmış ve Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (CNG ve LNG) araçların otoyol geçiş ücretlerinden muaf tutulması kararını onayladı.Geçiş ücreti muafiyeti, ülkenin Avrupa’nın ana uzun mesafe rotalarındaki merkezi konumu nedeniyle Almanya sınırlarının ötesinde de olumlu bir etkisi olacaktır. IVECO, çevresel faydalarına ek olarak maddi avantajlar da sağlayarak taşımacılık sektörünün doğal gazla çalışan alternatif çekişli araçlara geçişini hızlandıracağı için otoyol geçiş ücretleri muafiyetini memnuniyetle karşılıyor. IVECO, Itallya, Bolzano’daki yeni LNG dolum istasyonu açılışını destekliyor. Bolzano; İtalya, Avusturya ve Almanya’yı birbirine bağlayan Brennero rotası üzerinde yer alıyor. IVECO ayrıca, İtalya ve Almanya’da çalışmakta olan önde gelen lojistik şirketi FERCAM’a filolarındaki ilk LNG kamyonu teslim ediyor.

19 Ekim 2018

Alman Federal Parlamentosu, doğal gazla çalışan alternatif çekişli 7,5 tonun üzerindeki araçların, hava kirliliği kaynağı olan otoyoldaki geçiş ücretlerinden 1 Ocak 2019’da başlayarak 2 yıl boyunca muaf tutulması kararını onayladı. Bu, doğal gazla çalışan filoların elektrikli araçlarla aynı avantajlardan yararlanacağı anlamına gelmektedir. Temmuz ayında duyurulan doğal gazlı araçların satın alınmasında devlet yardımlarına (LNG araçlar için 12.000, CNG için 8000 €) ek olarak bu muafiyet de Alman lojistik operatörleri için bu sürdürülebilir araçların ekonomik avantajlarını daha da artıracak. Nakliyeciler, ağırlık kategorilerine bağlı olarak yılda kilometre başına 9,3 ila 18,7 cent tasarruf edecek. IVECO Marka Başkanı Pierre Lahutte: “IVECO’nun Hannover IAA 2018 fuarındaki sıfır dizel standında tam Elektrikli, NG ve LNG alternatif çekişli aktarma organlarını göstererek tarih yazmasından sonraki bir ay içinde Alman Parlamentosu, CNG ve LNG kamyonlar için otoyol geçiş ücreti muafiyetini onayladı. Bu karar, bu araçların satın alınmasını desteklemek için haziran ayında duyurulan devlet yardımlarını tamamlıyor. Almanya, Avrupa lojistiğinin kesişim noktasında. Ülke yetkililerinin verdiği bu belirleyici kararlar, doğal gazla çalışan araçların kıtaya yayılmasını hızlandıracak. Etkisi devasa olacak. Bugün, İtalya, Avusturya ve Almanya’yı birbirine bağlayan Brennero’daki yeni LNG istasyonunun açılışı için Bolzano’dayız. Aynı zamanda, İtalya ve Almanya’da çalışan önde gelen lojistik şirketi FERCAM’a filosundaki ilk LNG kamyonu teslim ediyoruz”

iveco-cekici-002.jpg

IVECO, doğal gazı olgun bir teknoloji olarak gören sürdürülebilir taşımacılığa karşı uzun süredir sahip olduğu vizyonu doğrulayan bu kararı memnuniyetle karşılıyor. IVECO, doğal gazla çalışan araçlar geliştirme ve bunları destekleme konusundaki 20 yıldan uzun süren deneyiminin sonucu olarak, Daily NP hafif ticari araçtan en iyi performans ve konfor faydalarıyla birlikte doğal gazın çevresel ve ekonomik avantajlarını, 1600 km’ye kadar otonomiyle birlikte sunan ilk gerçek uzun mesafe kamyonu Stralis NP’ye kadar, bugün CNG ve LNG araçlarından oluşan tam bir ürün gamı ile sektöre öncülük ediyor: Yeni devlet yardımlarından ve muafiyetinden tam olarak yararlanmak için mükemmel çözüm.

LNG ve CNG kamyonlar, neredeyse tüm sektörlerin belirli gerekliliklerini karşılayabilir: Stralis NP alçak traktörle alçak traktör üniteleri süren navlun taşıyıcılarından her türlü mesafede çalışan lojistik şirketlerine kadar. Şehir içi ve şehirler arası görevler için 206 hp gücünde Eurocargo NP’nin yanı sıra uzun mesafeli taşımacılık için 330, 400 ve 460 hp Stralis NP seçenekleri de mevcuttur.

Bu araçlar, en temiz fosil yakıt olan doğal gazın bütün çevresel avantajlarını sunar: %90 daha az NO2, %99 daha az PM ve biyometanla, dizel eşdeğerine göre %95 daha az CO2 üretir. Bunların yanı sıra doğal gaz; doğal karbon/organik çevrime bağlı olduğu için negatif GHG salınımları ve karbon çıkışı sağlayabilen organik ve tarımsal atıklardan enerji üretimine dayanan döngüsel bir ekonomi yaklaşımına kusursuz bir geçiş olasılığı da sunar. Hatta, sıvı gübreden elde edilen biyometan, standart yakıta kıyasla CO2 tasarruflarını %182’ye kadar çıkarabilir. Doğal gazla çalışan araçların son derece sessiz çalışma avantajı da vardır. IVECO’nun Otto işlemine dayanan Natural Power teknolojisi, dizel eşdeğerinin altında gürültü seviyeleri elde ederek lojistik operatörlerine şehir içi ve gece teslimatları konusunda rekabetçi bir avantaj sağlar.

daily-iveco-mavi-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.