IVECO ve BMW Group'tan iş birliği

IVECO ve BMW Group'tan iş birliği

BMW Group, “İnovasyon ve Endüstri 4.0” projesi kapsamında lojistik hizmetleri için LNG teknolojisini test etmek üzere Stralis NP’yi seçiyor

IVECO, BMW Group ile işbirliği yaparak LNG ile çalışan kamyonun Alman araba üreticisinin lojistik hizmetleri için test edildiği bir pilot proje gerçekleştirdi. Bu projede, sektörde uzun mesafe taşımacılığı için tasarlanmış ilk doğal gazla çalışan araç olan IVECO Stralis NP kullanıldı. IVECO, Stralis NP 460 adında daha ileri düzey bir serinin tanıtımını yaptı. Bu seri, en zorlu uzun mesafe görevleri için tasarlanmış son nesil otomatik şanzımana sahip ve şimdiden İngiltere’de Yılın Düşük Karbonlu Kamyonu ödülünü aldı. Alçak çekici versiyonu da mevcut olan araç, ağır yüklerin taşındığı uzun mesafeli görevler için ideal.

Testin sonucunda, LNG ile çalışan IVECO Stralis NP 400 kamyonunun, tek depoyla Steyr ve Regensburg arasındaki gidiş-dönüş 530 km olan yolu kolaylıkla gidebildiği görüldü. LNG ağır yük taşımacılığında en iyi otonomiyi sağlayan bir alternatif yakıttır: örneğin, elektrik çekişle gidildiğinde, 530 km’lik yolda aracın bir kaç defa yeniden şarj edilmesi gerekir. 

“İnovasyon ve Endüstri 4.0” projesi kapsamında BMW adına sorunsuz pilot operasyonunu denetleyen Dr. Thomas Irrenhauser, uzun vadede LNG’nin "geleneksel dizele makul ve sürdürülebilir bir alternatif" olarak görüyor. Karşılaştırma yapıldığında nitrojen oksit emisyonları %60 daha düşük, çalışma sırasında gürültü düzeyleri %50 daha düşüktür. Katı madde salınımları göz ardı edilecek kadar azdır.

IVECO Marka Başkanı Pierre Lahutte: “BMW, sürdürülebilirlik için doğal gazın bir sonraki aşama olduğu konusunda IVECO’nun sektörün geleceğiyle ilgili vizyonunu benimsediği için gurur duyuyoruz. Taşımacılık gereksinimleri için LNG kullanmaya başlayan uluslararası üreticilerin ve lojistik operatörlerinin sayısının hızla arttığını görüyoruz. Birçoğu, son 20 yılda geliştirdiğimiz deneyimi göz önüne alarak filolarını LNG’ye dönüştürmek için IVECO’yu tercih ediyor.

Lojistik sektörü, her geçen gün çevresel ayak izini azaltma çözümü olarak doğal gazı benimsiyor. Kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmeye devam ederken gittikçe katılaşan emisyon yönetmeliklerine de uyum sağlıyor. IVECO, ticari taşımacılık sektöründe doğal gazın potansiyelini gören ilk şirketti. Doğal gaz, %20 ile %40 arasında yakıt tasarrufu, dizele kıyasla yakıt tüketiminde %15’e kadar azalma sağlar. Bunun yanı sıra, Piek Sessiz Kamyon Testinde 71 dB’den daha az sesle sessiz çalışma avantajı sunar. LNG ile çalışan araçlar, CO2 ve nitrojen oksit salınımlarını büyük ölçüde azaltarak ve katı madde salınımını neredeyse ortadan kaldırarak hava kalitesini iyileştirir.

IVECO, geçtiğimiz 20 yıl boyunca doğal gaz teknolojisine öncülük etti ve bugün sektör lideri olarak tanınıyor. Alman araba üreticisi BMW Group, lojistik operasyonlarının çevresel etkisini azaltma çözümü olarak LNG’yi test etmek üzere yapılan iki haftalık proje için IVECO’yu tercih etti. Sevkiyat şirketi Spedition Duvenbeck’in uyguladığı testte, LNG ile çalışan IVECO Stralis NP 400 model kamyon, motorları her gün Steyr’deki BMW üretim fabrikasından Avusturya Regensburg’daki tesise taşıdı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.