Iveco ve Gazprom CNG’li Araçların Geliştirilmesi Konusunda Ortaklık Masasında

Iveco ve Gazprom CNG’li Araçların Geliştirilmesi Konusunda Ortaklık Masasında

Ticarî ve özelleştirilmiş araçlar konusunda dünya lideri olan Iveco ile Rus şirketi olan Gazprom PLC, Rusya’da CNG’li (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) araçlar geliştirmek konusunda ortaklığa gidiyor.

Dünyanın en büyük rezervlerine sahip Gazprom Grubu, Rusya Federasyonu’nun en büyük doğalgaz üretici ve dağıtıcısı aynı zamanda CNG kullanımını arttırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor ve CNG araçların geliştirilmesi, üretimi ve satışı için ortak arıyor.

Iveco, CNG’li araç üretimi konusunda rakipsiz tek marka

Bugüne kadar çeşitli sınıflarda birçok CNG aracı başarıyla üreten Iveco ise, ülkedeki CNG araçların artışına, tasarruflu CNG motor teknolojilerine ve toplu taşımadan ağır off-road alanlarına kadar her sektörde CNG teknolojisinin yayılması yönünde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

CNG motorların tanıtımı ve gelişimi sağlanacak


Iveco ve Gazprom, CNG motorların geliştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yürüterek ve test programları yapacak. Buna ek olarak ülke çapında CNG araçların kullanımını arttırmaya yönelik bir dizi etkinlikler düzenleyerek CNG’li araçların tanıtımını yapacak. Program dahilinde ayrıca Gazprom tarafından yeni CNG dolum istasyonlarının yapılmasını da bekleniyor. 3,5 tondan 16 tona kadar tüm sınıflarda sahip olduğu araçlarıyla bir Avrupa lideri olan Iveco bu ortaklığın bir parçası olarak Gazprom’a deneme sürüşleri, bölgesel ve uluslararası fuarlar için CNG’li araçlar sağlayacak.

Iveco, 400 km’lik yolu tek depo ile gidebilen araç üretimi yapıyor

Iveco, yakın iş ortağı FPT Endüstriyel’den aldığı destek sayesinde 3,5 tondan 26 tona kadar CNG çalışan ticarî araçlar da üretimi yapmakta ve bu teknolojiler sayesinde yeni Stralis CNG, Euro VI standartlarıyla şimdiden uyumlu ve 400 kilometrelik bir yolu tek depo yakıt ile gidebilen araçlar üretmektedir.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.