Iveco Yılın Kamyonu Stralis Hi-Way’i Tanıttı

Iveco Yılın Kamyonu Stralis Hi-Way’i Tanıttı

2013 yılının kamyonu seçilen yeni Iveco Stralis Hi Way bugün İstanbul’da düzenlenen bir tören ile tanıtıldı.

Yeni Stralis Hi Way özetle etkinlik, kalite ve müşteri değerlerinde yeni standartlar getiriyor, Stralis Hi Way’ın en çok tercih edilmesini sağlayan özellikleri ise, toplam sahip olma maliyetinin azaltıyor, daha az yakıt tüketimi, daha yüksek bir ergonomi, konfor ve tasarıma sahip sürücü kabini ve artırılmış yol güvenliği olarak sırlamak mümkün. Iveco Araç Genel Müdürü Maurizio Manera şöyle diyor: “Aracımız müşterilerimize yeniliğin, daha iyi bakımın ve doğrudan fiyat avantajının doğru kombinasyonunu sunuyor.” Stralis Hi-Way tamamıyla yeniden tasarlanan bir sürücü kabininin yanı sıra daha ileri ve bütünleştirilmiş bir tematik sistem, iyileştirilmiş bir yol güvenliği uygulaması sunuyor. Yeni Stralis Hi Way’e 6 milyon kilometreyi aşan yaygın kalite ve güvenilirlik testleri ve gerçek yol sürüşü koşullarında 11 milyon kilometre deneme sürüşü uygulandı. Yeni STRALİS Hi-Way İspanya’nın Madrid kentindeki Iveco ağır vasıta fabrikasında üretiliyor. Bu merkezin en önemli özelliği ise, Dünya Fabrika Sınıflaması (DFS) programında gümüş madalya ile ödüllendirildi. Bu program atıkların uzaklaştırılması ve zararsız hale getirilmesi üzerine odaklanıyor ve çalışma yeri düzeni, kalite, sürdürülebilirlik ve lojistik konuları dahil 20 kriterin uluslararası değerlendirmesine dayanıyor.


Düşük yakıt tüketimi ile daha çevreci


Yeni STRALİS Hi-Way daha düşük yakıt tüketimini ve harika performansı garantileyen Euro 5 ve Euro 6 FPT Industrial Engines Cursor ile donatıldı. Yeniden tasarlanan STRALİS Hİ-Way sürücü kabininin iyileştirilmiş ergonomisi ve konforu bayi ve müşterilerimizle yakın işbirliğin bir ürünü olarak müşteriye sunuldu. Kabinin yeniden tasarımı diğerlerinin yanı sıra yeni bir merkezi radyatör ızgarası, yeniden tasarlanan yan hava deflektörleri, yeni tampon tasarım aerodinamik özellikleri iyileştirerek yakıtın daha etkin kullanılmasını hedefliyor.

Sürüş Stili Değerlendirmesi” fonksiyonu


Yeni STRALİS Hi-Way var olan bütün operasyonlar ve filo yönetim ihtiyaçları için bütün dünyada geçerli taşımacılık servis çözümlerinin yanı sıra opsiyonel olarak benzersiz IVOCONNECT “Sürüş Stili Değerlendirmesi” fonksiyonunu da sunuyor. Bu benzersiz IVECO sistemi tek bir ekran ile eğlence, navigasyon, sürüş desteği ve filo yönetim hizmeti ve IVECONNECT FLEET ile filo yönetimi hizmeti sunuyor. Yeni STRALİS, piyasadaki en gelişmiş elektronik sistemleri Fren Yardım fonksiyonu ile donatılmış EBS’yi sunduğu gibi, opsiyonel olarak Şerit Takip Sistemi, ESP, Adaptive Crusie Control, Gündüz Farları, yeni Sürücü Dikkat Desteği fonksiyonlarını da sunuyor. Yüksek Karlılık
Müşteri ihtiyaçları mühendislik çalışmalarında Iveco’ya yön veren en önemli etkendir. Bu faktör göz önüne alınarak yola çıkan Iveco, yeni aracı Toplam Sahip Olma (TSO) maliyetini azaltmak için geliştirmiştir. Yeni ürün ve beraberindeki hizmetler maliyet kalemlerini asgari düzeye çekerek daha da rekabetçi hale gelen piyasanın ihtiyaçlarına bütünüyle cevap vermeyi hedeflemektedir. TSO maliyetinin bileşenlerinden biri ve en büyüğü yakıt tüketimidir. Daha önceki araç kuşaklarında da uygulanan ve mükemmel yakıt etkinliğini sağlayan ECOSTRALIS teknolojilerine dayanan yeni STRALIS bunların yanı sıra yeni kuşak çözümlerle de donatılmıştır. Yeni Stralis, yakıt tüketimini düşüren pek çok özelliğin bir arada sunulduğu Eco paketi ile yakıt giderlerini yüzde 10’a kadar azaltır.


Üstün Tasarım ve Aerodinami


Yeni STRALIS ilk amacı hava sürtünme katsayısını (Cx) azaltmak olan yeni, şık” bir kabin tasarımına sahiptir. Yeni kabinin stilini çarpıcı bir ön ızgara ve yeniden tasarlanan hava deflektörleri, yeni tampon profili LED Gündüz Sürekli Far (DRL) ve Xenon ön farlar(opsiyonel) oluşturur. Aerodinami enerjinin etkin kullanımını belirleyen en kritik faktörlerden biridir. Saatte 85 Hızla giderken yakıtın yüzde 40’ı hava direncini yenmek için harcanır. STRALIS’in bir önceki modeli ile kıyaslandığında, Iveco eski modelin Cx sürtünme katsayısını yüzde 3 iyileştirmiştir. Böylece sürücü kabini daha sessizdir ve uzun mesafeli taşıma hizmetlerinde kullanıcıya önemli bir yakıt tasarrufu sağlar.


Yüksek Konfor ve Ergonomi


STRALIS kabininin iki farklı genişliği bulunur: Premium Hi-Way kabin (genişlik; 2,5 m) uzun mesafeli taşıma görevlerinde bir ya da iki kişiye azami konforu sağlamak üzere tasarlanmıştır. Premium Hi-Way’in yüksek ve alçak tavanlı uyuma kabinli versiyonları da bulunur. İkinci seçenek orta büyüklükteki kabindir; (genişlik; 2,3 m) Hi-Road yataklı kabinli orta- yüksek ve alçak tavanlı iki çeşidi bulunur. Bütün kabinler baştan aşağı elden geçirilmiş ve sürücünün çevresi yeniden tasarlanmıştır: Bu yeni model istisnai ölçüde ergonomik, konforlu, güvenli ve eğlenceli bir sürüş sağlar. Sürücüye optimal bir iş ortamı sağlar; tasarım bütünüyle verimliliğin artırılmasına odaklanmıştır. STRALIS kabinlerinin en üstünde ulusal ve uluslararası yollardaki uzun görevler için tasarlanmış olan Hi-Way yüksek tavan versiyonu yer alır; iç hacmi 10 m³’ten büyüktür. Kabinin içi yeni baştan tasarlanmıştır: Yeni ön panel ergonomik, fonksiyonel ve en küçük detaya dahi dikkat ederek şekillendirilmiş, ışığı yansıtmayan, yüksek kaliteli, ele hoş gelen materyalden yapılmıştır. İleri Teknoloji ve Telematik
Etkinliği yükseltme çabası kontrol mekanizmalarının da daha kullanışlı hale getirilmesini ve iş ortamının daha verimli hale getirilmesini sağlamaktadır. Özellikle yeni STRALIS’te size basit ve bütünsel tarzda, eğlenceli haberler, navigasyon, sürüş yardımı ve ileri filo yönetim desteği sunan (opsiyonel) eşsiz IVECONNECT sistemi bulacaksınız. IVECONNECT ön panele yerleştirilmiş bir 7” dokunmatik ekrana sahiptir. Bütünü radyo, CD çalar, iPod, /iPhone ve MP3 ile uyumlu USB girişi, Bluetooth bağlantısı AUX/video soketi tamamlar. Tümü direksiyon üzerinden kumanda edilebilir. Sistem sürücünün ve filo yöneticisinin kullanımına özgü iki fonksiyona erişimi sağlar: IVECONNECT DRIVE ve IVECONNECT FLEET.

Yüksek Güvenlik


STRALIS sürücüsü etkin ve emniyetli fren sistemine güvenebilir. EBS’ye bir Fren Yardım(Brake Assistant) fonksiyonu eklenmesiyle daha hızlı ve etkin frenleme sağlanmıştır. İleri güvenlik sistemi sürücü, araç ve yükü korumanın temelidir. Yeni STRALIS emniyetli, daha rahat ve verimli bir sürüş sağlar.

Elektronik fren sistemi (EBS)


EBS, ABS (Kilitlenmeyi Engelleyen Fren Sistemi), ASR (Patina Önleyici) ve EBL (Elektronik Fren Sınırlayıcı) fonksiyonlarını da içermektedir. Sistemdeki motor freni ve Intarder’in etkinliği artırmak ve servis frenlerdeki yıpranmayı azaltmak üzere otomatik olarak harekete geçer. Sistem daha kısa mesafede fren yapabilmeyi ve fren balatasının da daha az yıpranmasını sağlar.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.