Iveco’dan Irak’a 1660 Araç

Iveco’dan Irak’a 1660 Araç

Orta doğunun yıllardır yaşanan savaş ortamında tüm alt ve üst yapısı zarar gören Irak için Iveco, Irak Elektrik Bakanlığı ile imzaladığı anlaşma kapsamında 3 yıl içinde 1660 araç Irak’a gönderecek.

Ülkenin savaş ve diğer sebeplerle zarar gören Irak’ın elektrik alt yapı çalışmalarında kullanılması düşünülen araçlar Iveco’nun, Orta doğu pazarına uygun olarak ürettiği ve piyasaya sunduğu özel tasarımlar. Çoğu özel olarak vinç ve yükseltme platformları ile donatılmış ve toplam tutarı 125,000,000 Euro olan anlaşma ile 3,5 tonla 18 ton arasında değişen hafif ve orta seri Daily van, Daily çift kabin ve Eucargo gibi araçlar 3 yıl içinde Irak’a ulaştırılacak.

Bağdat’ta, Bakanlık ofisinde bir araya gelen Irak Elektrik Bakanı ve Iveco temsilcileri anlaşmayı Irak İtalyan elçisi Massimo Marotti’nin huzurunda imzaladılar.

Bölgede 2014 yılında, endüstriyel araç üretimi ve pazar payını arttırmayı hedefleyen Iveco için bu anlaşma Afrika ve Ortadoğu pazarına yönelik çalışma ve büyüme hedefi açısından oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu amaç doğrultusunda Iveco tarafından özel olarak tasarlanan Afrika ve Ortadoğu pazarlarına uygun hafif, orta ve ağır olmak üzere bütün araç dizisini eksiksiz olarak sunuyor. Tasarımı yenilenen ve yerel ihtiyaçlarla uyumlu hale getirilen araçlar, yeni tasarımları ile en olumsuz yol ve hava koşullarında dahi en üstün performans sergileyebiliyor.

Orta doğu pazarında hızla güçlenen ve pazara uygun tasarımlarla müşteri karşısına çıkan Iveco bölgedeki varlığını güçlendirdi, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürecek; bu amaçla, bölgedeki dağıtım ve bakım ağının kayda değer şekilde güçlendirilmesi öngörülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.