Iveco’nun zırhlı araçları Moskova'da

Iveco’nun zırhlı araçları Moskova'da

Iveco’nun zırhlı araçları Rusya’nın 2. Dünya Savaşındaki zaferinin 67. yılı kutlamaları için Kızıl Meydan’daki askerî geçit törenine katıldılar.

Iveco’nun LMV aracı yeni nesil bir zırhlı araç; çevikliği ve zırhlı aracın güvenliğini birleştiren bir tasarıma sahip. LMV araçları çeşitli orduların uluslararası barış görevlerinde yer alıyor. Iveco, LMV’nin Rusya’nın en ünlü askerî geçit töreninde yer almasının ardından Iveco Savunma Araçları ve Oboronservice ile de bir anlaşma imzalandı. Oboronservice, Haziran 2011’den beri Rusya Savunma Bakanlığı tarafından kontrol edilmekte. Iveco ve Obornservice’in endüstriyel ortaklığını öngören anlaşmaya göre LMV araçlarının yerel modelleri Rusya pazarı için üretilecek. İlk 100 araç tamamlanmak üzere ve plan yıllık 300 ilâ 500 aracın üretimini içeriyor.


LMV, Iveco Savunma Araçları tarafından Bolzano’da tasarlanıp üretiliyor ve en yüksek düzeyde hareket kabiliyeti, güvenilirlik ve mayın koruması sağlamak için çok yönlü teknolojileri kullanıyor. Bugüne kadar 3 bin adetten fazla LMV, on Avrupa ülkesine satılmış durumda. Tüm çabalar kabin içi güvenliği en yüksek düzeyde tutma konusunda yoğunlaştı; anti-personel mayını, anti-tank mayını ve yolda bomba gibi durumlar göz önünde bulunduruldu. Kabin yapısı enerjiyi emmek ve dağıtmak üzere tasarlandı, hatta koltuklara özel bir sistem bile kuruldu. LMV oldukça çevik ve yüksek hareket kabiliyetine sahip; ayrıca +49°C’den -45°C’ye kadar değişen sıcaklıklarda tüm arazilerde kullanılabiliyor. Temel özelliklere sahip versiyon 7 bin kilo ağırlığında ve 2 bin 300 kilo yük taşıyabiliyor. Ayrıca LMV’nin işletim giderleri de oldukça düşük, bu bağlamda lojistik destek için oldukça efektif ve sürdürülebilir bir seçenek sunuyor. www.tasimacilar.com 25.05.2012/11:45