“İyi Dersler Şoför Amca” web sitesi yenilendi

“İyi Dersler Şoför Amca” web sitesi yenilendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri işbirliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesinin web sitesi yenilendi

Bugüne kadar taşımalı eğitim sisteminde görev alan 28 bin okul servis şoförünün trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitim gördüğü projeyle ilgili haber ve duyurulara yenilenen web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

Proje materyallerine ulaşılabiliyor

Web sitesinde, proje kapsamında verilen eğitimler ve gerçekleştirilen saha çalışmalarına ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir bölüm bulunuyor. Projeye ait eğitim sunumlarının ve trafik ile ilgili bilgilendirici kartların tüm Türkiye’nin kullanımına sunulduğu sitede aynı zamanda proje ile ilgili güncel haberlere ve yol güvenliği ile ilgili pratik bilgilere de ulaşılabiliyor.

Sitede ayrıca, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda yetişkinlerden beklentilerini ifade ettikleri Afiş Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin eserlerinden faydalanılarak tasarlanan çeşitli görseller de bulunuyor. 2015 yılı birincisi Nihal METE, 2016 yılı birincisi Habibe TEKEBAŞ ve 2016 yılı ikincisi Tülay YAZAR’ın eserlerinde yer alan sloganlar ve mesajlar yeni website aracılığı ile ziyaretçilere ulaştırılıyor.

İyi Dersler Şoför Amca Projesi Hakkında:

İyi Dersler Şoför Amca projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014’te hayata geçirilmiştir. İyi Dersler Şoför Amca projesinin amacı, taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir.

Projenin ana hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförleridir. Bunun yanında, belirlenen illerde, formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmektedir. Ayrıca, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bir de afiş yarışması düzenlenmektedir. Okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmek amaçlanmaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.