İZBETON A.Ş. filosuna 61 adet yeni araç kattı

İZBETON A.Ş. filosuna 61 adet yeni araç kattı

İZBETON A.Ş. araç filosunu büyütmeye devam ediyor. İZBETON farklı firmalardan aldığı 61 adet araç ile hizmetini sürdürecek. Yeni araçların alım törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu'da katıldı.

 

İZBETON, halen kullandığı 234 adet iş makinesine ek olarak aldığı 20 adet iş makinesiyle toplam 254 adet iş makinesine; 248 adet hizmet aracına ek olarak aldığı 41 adet araçla da toplam 289 adet hizmet aracına sahip oldu. İZBETON tarafından hizmete alınan toplam 61 adet araçtan 20 adedi iş makinesi, 41 adedi ise farklı hizmetlerde kullanılacak araçlardan oluşuyor. Araçların toplam maliyeti 13 milyon 369 bin 279 TL’ye mal olduğu belirtiliyor.

Filoya yeni eklenen araçlar ve maliyetleri

 

2 adet paletli ekskavatör, 4 adet lastikli eksvakatör, 4 adet lastikli loder, 3 adet traktör kepçe,1 adet büyük finişer, 1 adet küçük finişer, 3 adet asfalt silindiri ve 2 adet mini asfalt kazıma olmak üzere toplam 20 iş makinesinin toplam maliyeti 6 milyon 392 bin 152 TL. oldu. Ayrıca 10 adet su tankeri, 5 adet damperli kamyon,5 adet vinçli kamyon, 3 adet tır çekici, 2 adet trafik çekici, 2 adet çift kabinli ekip aracı, 2 adet motorin tankeri, 1 adet periyodik bakım aracı, 1 adet lastik tamir aracı, 1 adet asfalt distribütörü, 1 adet asfalt robotu, 1 adet bariyer çakma aracı, 1 adet kaydır kasa araç ve 6 adet panelvan hizmet aracı olmak üzere toplam 41 adet aracın maliyeti ise 6 milyon 977 bin 127 TL.

Yeni araçlar ne sağlayacak?


Yeni alınan 20 adet iş makinesi ile yükleme kapasitesi yüzde 20, asfalt serme kapasitesi ise yüzde 15 artacak. Yeni alınan 41 araç ile hizmetler daha hızlı ve daha güvenli yapılacak. Mini finişer ve mini kazıma makineleri ile tranşe serimi daha kaliteli ve daha seri yapılacak. Dolayısıyla elle yapılan serim miktarı azalacak. Yani 3 adet yama ekibinin yaptığı işi 1 finişer ekibi yapabilecek. Yakıt tüketimi, bakım-onarım ve yedek parça gideri azalacak ve ekonomi sağlanacak. Yeni alınan makine ve araçlardaki çevre dostu motorlar sayesinde egzoz salınımı minimuma inecek.

www.tasimacilar.com 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.