İzmir Büyükşehir Belediyesi, 80 Otokar Otobüsü ile filosunu zenginleştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 80 Otokar Otobüsü ile filosunu zenginleştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 80 adet otobüs ile İzmirlilere rahat, güvenli ve ekonomik ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor. Şehir içi toplu taşımada markalaşma yolunda hızla ilerleyen İBB, filosunu Otokar ile genişletti.

Toplu taşımacılıkta çağı yakalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmete aldığı yeni otobüslerle filosunu güçlendiriyor. Otokar firmasından alınan son teknolojiye sahip alçak tabanlı, engelli rampalı ve klimalı 80 adet solo otobüs, düzenlenen törenle hizmete alındı. İZULAŞ Bornova Garajı’nda düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gündemi yoğundu.

Otobüs sayısı 327’ye çıktı

İZULAŞ Bornova Garajı’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Otokar Kamu Satış Müdürü Mahir Özşeker ve İZULAŞ yetkilileriyle birlikte birçok yerel yönetici ve İzmir halkı katıldı. Teslimat töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu,daha çok son zamanlarda gündemi meşgul eden ‘Gezi Olayları’ ve hükümet politikaları ile olarak görüşlerini paylaştı. Konuşmasının ardından Başkan Kocaoğlu, Otokar Kamu Satış Müdürü Mahir Özşeker ve İZULAŞ yetkilileriyle birlikte yeni hizmete alınan otobüsleri inceledi.


 

Otokar otobüslerde yeni kamera sistemi ile donatıldı

Yeni alımlarla birlikte otobüs sayısını 327’ye çıkaran İZULAŞ’ın bünyesinde 210 adet Otakar, 57 adet MAN, 60 adet Iveco otobüs bulunuyor. Hepsi klimalı ve semt levhalı 327 otobüsün 210’nu engelli kullanıma uygun alçak tabanlı. İzmir için özel olarak üretilen çevreci motora sahip yeni Otokar otobüsler, aynı zamanda kameralarla donatıldı. Bugüne dek orta ve arka kapıdan inen yolcuları dikiz aynalarına bakarak takip etmeye çalışan sürücüler, kameralar sayesinde önlerindeki ekrandan kapıların kontrolünü sağlayabilecek. Otobüs yaş ortalamasını 5,5’a indiren İZULAŞ’ın günlük servis sayısı ise 300 olarak bildirildi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.