İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Engelleri’  Kaldırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Engelleri’ Kaldırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, akıllı duraklardaki duyuru panolarına, yaklaşan otobüslerden hangisinin engelli binişine uygun olduğunu gösteren uyarı işaretleri yerleştirdi.

Yaklaşan otobüslerin kaç durak mesafede bulunduğunu gösteren akıllı durak uygulamasıyla toplu ulaşıma kolaylık getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, mevcut sistemi bir adım daha geliştirerek engellilerin hizmetine sundu.

Engelli vatandaşlar, önceden bilgi sahibi olacak

Akıllı duraklarda yaklaşan otobüs bilgisinin yanı sıra, gelen aracın fiziksel engellilerin kullanımına uygun olup olmadığı da belirtiliyor. Işıklı panolardaki hat numaralarının yanında yer alan özel sembollerden otobüsün engelli rampasına sahip olup olmadığı öğrenilebiliyor.

İnternetten de bilgi alabilecekler

Aynı zamanda ESHOT Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde (www.eshot.gov.tr) “Yolcu Bilgilendirme” başlığı altında seçilen bölümde de aynı bilgiler yer alıyor. Bu hizmet sayesinde engelliler durağına gelmeden de yaklaşan otobüsün hangi mesafede olduğunu ve engelli donanımına sahip olup olmadığını öğrenebiliyor. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.