İzmir’de toplu taşımayı kullananlar her geçen gün artıyor

İzmir’de toplu taşımayı kullananlar her geçen gün artıyor

İzmir’de toplu ulaşım olanaklarının gelişmesi ve alternatiflerin çoğalmasıyla birlikte yolcu sayıları da her geçen gün artmaya başladı ve taşınan yolcu sayısının kent tarihinde ilk kez 1.5 milyon barajını aştığı ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada İzmir Banliyö Sistemi’nin devreye girmesi, Metro’da açılan Ege Üniversitesi-Evka-3 istasyonları ve yeni otobüslerin hizmete alınması sayesinde son dönemde günlük yolcu sayısı 1.5 milyona dayandığı ifade edildi. Kent içi toplu ulaşımda en büyük yük’ü ESHOT ve İZULAŞ’a üstlenirken, oransal anlamda İZBAN’ın yolcu sayısının diğer kuruluşlara göre daha fazla arttığı da İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından belirtiliyor. “Toplu taşımayı kullanan insan sayısı 1.5 milyonu aştı”
ESHOT Genel Müdürü Ö.Faruk Alçelik, İzmir’deki toplu ulaşım verilerini sürekli olarak takip ettiklerini belirterek, uzun süredir yolcu sayısının artış ivmesi gösterdiğini, 3 Ekim günü ise bir ilkin yaşandığını ifade ederek 1.5 milyon sınırının aşıldığını söyledi. Alçelik, bu sayılara sistemde görünmeyen polis kartı, gazi- malul kartı ve basın kartı ile yapılan yolculuklarla birlikte en az 25 bin yolcu daha eklenmesi gerektiğini de ayrıca belirtti. Park eden araçlar ve bekleme yapan taksiler nedeniyle otobüslerin genellikle duraklarına yanaşmadığını söyleyen Alçelik bu durumunda hem iniş binişleri zorlaştırdığını hem de trafiği aksattığını da dile getirdi. Bu tür olumsuzlukların aşılması halinde toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısının daha artmasını beklediklerini ifade eden Alçelik, “Sürücülerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 05.10.2012 / 12:57