İzmir’e tamamı klimalı, engelli ulaşımına uygun 100 adet otobüs geliyor

İzmir’e tamamı klimalı, engelli ulaşımına uygun 100 adet otobüs geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Solaris firması ile tamamı klimalı engelli ulaşımına uygun 100 yeni körüklü otobüsün alım sözleşmesini imzaladı.

İzmir büyükşehir Belediyesi ve Solaris Bus &Coach S.A Euro5 motor, tamamı klimalı, engelli ulaşımına uygun, alçak tabanlı ve otomatik şanzımanlı 100 adet körüklü otobüsün alım sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üretici firma Solaris Bus &Coach S.A ‘nın Yönetim Kurulu Başkanı Dariusz Mıchalak ve ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik tarafından törenle imzalandı.

Limontepe ESHOT Garajı ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen törene İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Solaris Bus &Coach S.A ‘nın Yönetim Kurulu Başkanı Dariusz Mıchalak, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, Polonya Türkiye Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Urla Belediye Selçuk Karaosmanoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


“Ulaşımda ÖTV kalkarsa vatandaş daha ucuza taşınır”

İzmir’in 90 dakika ulaşım ve tam entegrasyon sistemi ile Türkiye’ye örnek bir il olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uyguladıkları taşıma konforunun başka hiçbir ilde olmadığını sözlerine ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisi ile renklenen törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ulaşımda ‘şu veya bu kişileri bedava taşıyacaksın’ diyen Bakanlar Kurulu, ÖTV’yi indirmiyor. Eğer toplu ulaşımda ÖTV ve yüzde 18 KDV indirilirse, vatandaşı daha ucuza taşıma imkanımız olacak. Çünkü biz alınan biletlerin yüzde 18’ini Maliye’ye KDV olarak ödüyoruz” şeklinde konuştu.

“2012 yılında ücretsiz taşımalardaki maliyet 230 milyon”


Yolcuların büyük çoğunluğunun belediye otobüsleriyle taşındığını hatırlatan Kocaoğlu, “Akaryakıt fiyatları ortada… Son bir ayda devalüasyon yüzde 17’inci Bakanlar Kurulu’nun çıkarttığı kararlarla ücretsiz taşıdığımız yolcu sayısının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 2012 yılındaki maliyeti 230 milyon lira. Ulaşıma bağlı belediye şirketleri zarar ediyor derken bunun ve sübvanse ettiğimiz kadar zarar etmediğimizin bilinmesi gerekir” dedi.


Dünden Bugüne ulaşımda “İzmir”

Görev geldikleri günden bu yana ulaşımda gerçekleştirdikleri yatırımları rakamlarla açıklayan Başkan Kocaoğlu,2004 yılında toplam otobüs sayısının 1127 adet olduğunu bugün ise bu sayının 1467 adede çıktığını belirterek “Otobüslerimizin yaşı 9.64’ten 5.95’e düştü. Engellilerin kullanımına uygun otobüs sayısı 12’den 816’ya yükseldi. Hiç klimalı araç yokken bugün 1226 otobüsümüz klimalı” şeklinde ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Raylı sistem ve metro hattımızı 96.5 kilometreye çıkartarak, 10 kat büyüttük. 4 metro istasyonunu açtık, 3 istasyonumuzu daha açacağız. 2015 yılının 6’ıncı ayına kadar Torbalı’ya 30 kilometre raylı sistem yolunu açıyoruz. Tam Adaptif Trafik Sistemi ile trafiği rahatlatıp, yolda bekleme sürelerini azaltacağız ve trafik problemini çözeceğiz. 2014 yılının ilk yarısında büyük oranda temelini atacağımız Tramvay Projesi ile 2015 – 2016 yılında otobüsleri kent merkezinden çekerek trafiği rahatlatacağız. Vatandaşlarımız daha konforlu ve hızlı yolculuk yapacak. Ocak ayında da yeni vapurlarımızın ilki geliyor.”

“Rekabete açık bir pazarda ihaleyi kazanmak mutluluk verici”

İzmir’de bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını belirten Solaris Bus & Coach S.A Yönetim Kurulu Başkanı Dariusz Mıchalak, Rekabete açık gördükleri Türk pazarında ihaleyi kazanmanın büyük bir başarı olduğunu ifade ederek “Aynı zamanda bu kadar büyük oranda otobüs tedariki bizim için büyük bir sorumluluktur. İzmirliler bu uluslararası standartlardaki otobüslerin keyfini çok yakında çıkaracaktır. Otobüs üretiminde Avrupa’nın lider yenilikçi firmalarından biriyiz. İzmir’de bu anlaşmayı imzalamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum