İzmirli gümrük müşavirleri sandığa gidiyor

İzmirli gümrük müşavirleri sandığa gidiyor

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği, 11 Mart Çarşamba günü sandık başına gidecek. Genç Değişim Grubu adına Ahmet Özken adaylığını açıkladı.

 

Ahmet Özken, "Mevcut yönetim yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Üzerimize ölü toprağı serpildi.Gümrük Müşavirliği mesleğinin hakettiği saygınlığı kazanması için adayız” dedi. Özken derneği,  TOBB’a bağlı bir meslek odası haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Gecemizi gündüzümüze katıp bunu başarmak için çalışacağız" diye konuştu.

"Meslek odası olacağız"

Mevcut yönetimin hali hazırda ses getirecek bir projesi olmadığına dikkat çeken Özken, "50 bin sayfalık mevzuatı öğreniyoruz. Üniversiteyi bitirip 2-3 yıl doktora bitirme tezi hazırlar gibi Bakanlığın açtığı sınavlara hazırlanarak kazanıyoruz. Gerçekleştirilen Dış Ticaretin yüzde 90'ında gümrük müşavirlerinin imzası var. Ama itibarımız olması gereken yerde değil. Bilinmiyoruz. Gümrük müşavirleri İzmir'de hakkettikleri saygınlıkta değil. Bizim asıl amacımız o itibarı alıp TOBB ile birlikte hareket edip Oda haline gelebilmek. Bir meslek komitesi örgütlenmesi olmak istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ahmet-ozken.jpg

"Ölü toprağını kaldıracaüğız"

Projelerini hayata geçirmek için gerekli tecrübe ve enerjiye sahip bir yönetim kadrosuyla aday olduklarını söyleyen Ahmet Özken, "Mevcut yönetim 10 yıldır devam ediyor. 500'e yakın şirketin olduğu dernek her yıl bir kişiyi yerleştirsek her yıl 500 kişiye istihdam sağlanırdı. Üzerimize ölü toprağı serildi. Gümrük müşavirlerinin üzerindeki ölü toprağı kaldırmak üzere buradayız" dedi.

Üniversite iş birliğiyle öğrencileri mesleğe hazırlayıp istihdama dahil edilmesinin şart olduğunu söyleyen Özken, "İki günokul, üç gün işyeri stajı olursa öğrenci, okulu bitirince tecrübeli olarak işe başlar. En azından okul sıralarında hedefini koyar.Her yıl 500 kişiye iş demek 6 milyon liralık ekonomiye dolaylı katkı demek. 10 yıldır bunlar yapılmadı, daha da geç olmadan bunları yapmak için adayız" dedi.

Genç Değişim Grubu aday yönetim kurulu şöyle:

Başkan Ahmet Özken, üyeler Barış Uyanık, Ümit Özgören, Nazım Avşar, Seval Günerergin, Serkan Sipahi, Arzu Kahraman ve Ümit Göğ.  Danışma Kurulu Başkan adayı Mesut Öğrük'ün yer aldığı listede Disiplin Kurulu Başkan adayı İsmail Tokaç, Denetleme Kurulu Başkan adayı ise Adil Can oldu.

genc-degisim-grubu-manset.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.