İzmirliler yaza, toplu taşımada bir dizi yeniliklerle merhaba diyecek

İzmirliler yaza, toplu taşımada bir dizi yeniliklerle merhaba diyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yaz toplu taşımada devrim niteliğinde çalışmalara imza atıyor. Bu yaz klimasız otobüs kalmayacak diyen Büyükşehir Belediyesi şimdi de ‘akıllı duraklarla gündemde…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulamasıyla herhangi bir durakta, otobüsün ne zaman geleceğini bilmeden bekleme dönemi tarihe karışıyor.

Uygulamaya konulacak teknolojik yöntemle, tüm otobüs durakları “akıllı duraklara” dönüştürüyor. Duraklara yerleştirilen “QR Kodlar” akıllı telefonlara okutulduğunda, binilmek istenen otobüsün kaç durak uzakta olduğu ve duraktan geçen otobüs hatları ekrana geliyor. Sabit bilgisayarlarla da çalışan sistem, binilmek istenen hat numarası girildiğinde, otobüsün kaç durak uzakta olduğuna gösteriyor.

Sistemin Adı: ‘QR Kod” sistemi

90 dakika uygulaması ile uluslar arası ödüle layık görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden toplu taşıma alanında bir büyük yatırım daha bu yaz İzmirlilerle buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, daha önceden belirlenen ve numaralandırılan duraklara “QR Kod” sistemi ile QR Kodu akıllı telefonlarına okutan vatandaşların, duraktan geçen otobüs hatlarını ve kaç durak uzakta olduğunu anında telefonlarının ekranından görebildiği açıklandı.

“Otobüs ne zaman gelecek” sorusu tarih oldu

Mobil teknoloji sayesinde tüm durakları akıllı durağa dönüştüren sistem, sadece akıllı telefonlar değil bilgisayarlardan da vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Yeni uygulamada vatandaşlar, binmek istedikleri otobüsün kaç durak uzakta olduğunu evlerinden çıkmadan bilgisayarlarından da öğrenebiliyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

Duraklara yerleştirilen QR kodlar akıllı telefon ve tabletlere okutulduğunda, durakla ilgili bilgiler ile duraktan geçen otobüs hattı numaralarını listeleniyor. Hat numaralarının karşısında ise 15 saniyelik güncellemelerle otobüsün kaç durak uzakta olduğu belirtiliyor. Aynı şekilde açılan sayfada hat numarası girilerek de otobüsün hangi duraklardan geçtiği ve ne kadar uzakta olduğu görülebiliyor. Yine aynı sayfada durak numarası girildiğinde, o duraktan geçen otobüs hatları listeleniyor. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.