İzmit’e tramvay geliyor

İzmit’e tramvay geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te Sekapark ve Otogar arasında yapacağı tramway hattının avan ve uygulama projelerinin hazırlanması için ihale gerçekleştirdi.

İhalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi ile ortalaşa yapacağı tramvay projesi için önemli adım atıldı. Ulaşım Master Planı kapsamında Sekapark ve Otogar arasına yapılması planlanan tramvay hattının avan ve uygulama projelerinin hazırlanması için ihale gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan ihaleye tek firma olarak katılan Boğaziçi Mühendislik 696 bin400 lira teklif verdi. İhale komisyonunun değerlendirmesinin ardından firmanın işi 180 günde teslim etmesi planlanıyor. 

Sekapark ve otogar

Tramvay hattı 6,5 km uzunluğunda olup güzergah batıda tren garından başlayıp yürüyüş yolu üzerinden Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nı takip edecek. Doğu Kışla Parkı doğusundaki Köse Sokak üzerinden Mustafa Kemal Bulvarı’na dönecek olan tramvay, Necip Fazıl Caddesi’ne oradan Sarı Mimoza ve Akarca caddeleri üzerinden de İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaşacak. 

Çift hat olacak 

Tramvay, sadece tren garı ile Merkez Bankası arasında kalan kesimde trafikle karışık gidecek, onun haricinde kendi yolunda hareket edecek. Bir hat gidiş, bir hat dönüş olmak üzere çift hat olarak işletilecek tramvay için güzergah üzerinde 12 istasyon belirlendi. 

Tramvayın ulaşımda avantajları

Tramvay sistemi, lastik tekerlekli toplu taşıma sistemlerine göre daha yüksek kapasiteye sahip, karbon emisyonu açısından çevre dostu, gelişmiş ülkelerin kent merkezlerinde sıklıkla kullandığı raylı sistem. Elektrikle çalışan tramvay sistemi, yolculuk konforu açısından da lastik tekerlekli sisteme göre çok daha avantajlı. 

Kent içi trafik sorununa çözüm

Tramvay sistemi, gerek istasyon noktaları ve sinyalize kavşak noktaları dışında duraklama yapmaması, gerekse duraklama yapacağı noktalarda hareketinin kontrol edilebilmesi açısından kent merkezi toplu taşıma yolcu trafiği çözümü için önemli bir alternatif olarak görülüyor. 

 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.