İzol: Korsan Ticari Faaliyete Sağduyulu Yaklaşıyoruz

İzol: Korsan Ticari Faaliyete Sağduyulu Yaklaşıyoruz

Şanlıurfa Belediyesi’nin hukuka saygılı bir belediye olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, R1 hattında korsan olarak çalışanlara sağduyu ile yaklaştıklarını belirtti.

Şanlıurfa Belediyesi’nin hukuka saygılı bir belediye olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, “Daha önce 20.06.2011 tarihinde belediyemiz bir karar aldı. Belediye Meclisimizin almış olduğu bu karara göre toplu taşımada 20 adet araç R1 hattında çalışacaktı ve bu çalışacak olan araçları ise Şanlıurfa Belediyesi belirleyecekti. Kart sistemine geçen araçlarımızın 20 tanesini R1’de çalıştırmamızın tek gayesi, toplama merkezi ile Balıklıgöl arasında yapılan taşımanın bedelinin 50 krş olarak belirlenmesiydi. Yine diğer bir amacımız herhangi bir semtten toplama merkezine 1 TL’ye gelen vatandaşların belirli zaman aralığında ücretsiz olarak taşınmasını sağlamaktı. Urfakart sayesinde istenilen bölgeye 1,5 TL’ye değil 1 TL’ye ulaşılmış oluyor. Ancak bu duruma itiraz eden bazı kooperatifler kararı İdare Mahkemesine götürdüler. Mahkeme kararını verdi. İdare Mahkemesi kararında R1 ‘de çalışan otobüslerin tamamının Şanlıurfa Belediyesi’nce belirlenmesi başlıklı konunun reddini vererek bu hatta 17 Nolu kooperatife ait araçlarında çalışabileceği şeklinde bir karar vermiştir” dedi.


“Korsan çalışanlara resmi yoldan bildiri yapılacak”
Şuan da R1 hattında kooperatife ait 9 aracın çalıştığını tespit ettiklerini belirten İzol, “Araçlar maalesef korsan bir şekilde ticaretlerini sürdürüyorlar. Belediye’nin bu konuda henüz verdiği bir emir veya izin belgesi yoktur. Çünkü mahkeme kararı henüz elimize ulaşmadan böyle bir ticari faaliyeti yürütmeleri doğru değildir. Yinede Şanlıurfa Belediyesi konuya sağduyulu yaklaşarak kentin gerilmesini istememiştir. Şanlıurfa Belediyesi hukuka saygılıdır. Hukuk ne diyorsa o yerine getirilecektir. Gerekli hesaplamalar yapıldı. Hangi ay kaç araç çalışacaktır belirlenmiştir, kendilerine de resmi yoldan bildirilecektir” diye konuştu. “220 araç ile hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz”
Urfakart’ın 1. Yaşına girdiğini kaydeden İzol, gelinen noktada Şanlıurfalılara minnettarlık duyduklarını ifade ederek, “Halkımız toplu taşımadan yüzde 95 oranında memnundur. Toplam 220 araç sayısı ile halkımıza toplu taşımada hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. 8 araçtan bu rakama ulaşmak büyük bir başarıdır. Bu başarıyı halka borçluyuz. Halkımız hizmetin en iyisine layıktır” şeklinde konuştu. www.tasimacilar.com 06.07.2012/10:55