Kaçakçılık faaliyetleri hız kesmiyor

Kaçakçılık faaliyetleri hız kesmiyor

Son bir haftada Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen aramalar, kaçakçılık faaliyetlerinin dur durak bilmeden sürdürüldüğünü ortaya koydu.

Yapılan aramalar sonucunda, toplamda 636 bin 42 TL değerinde kaçak mal ele geçirildi. Bunlar arasında; tabanca, otomobil parçası ve filtreli sigara kağıdı gibi mallar ile alkollü içki ve motorin mevcut. Diğer yandan, yine kaçak yollarla sınırı geçmeye çalışan 5 kişi yakalandı. Bütün bu yakalamaların sonunda 19 kişi adliyeye sevkedildi.

Gerçekleştirilen aramalardan en dikkat çekicisinin sonunda, tam olarak 153 bin 79 TL değerinde tabanca ve tabanca malzemeleri tespit edildi. Patlayıcı Dedektör köpeğinin, araması esnasında tırdaki buzdolaplarına yoğunlaşmasıyla, alüminyum folyoya sarılı vaziyette 53 adet tabanca, 52 adet tetik ve çeşitli tabanca malzemeleri ele geçirildi. Bu arama kapsamında C.S. isimli araç sürücüsü, İstanbul’da yakalanan silahların alıcıları ile birlikte savcılığa sevk edildi.
Ozon tabakasını incelten kimyasallar de ele geçirildi
2 bin 680 TL değerinde, 40 adet tüpe yerleştirilen 544 kilo klorodiflorometan da ele geçirilen maddeler arasındaydı. Yasaya göre ise bu kimyasalın bazı ülkelere ihtiyacı yasak. Kimyasalı yurt dışına çıkarmaya çalışan şahıs da, bu tebliğe muhalefetten dolayı savcılığa gönderildi.
Kaçak çıkarılmaya çalışılanlar arasında canlı hayvanlar da bulunuyor
Bir başka aramada ise, değeri yaklaşık 700 TL olan 2 adet Kangal cinsi köpek, yurt dışına çıkarılmak üzereyken ele geçirildi. Bu olay sonucunda da 1 kişi Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Alkollü içkiler, motorin ve otomobil parçaları
Yine aramalar neticesinde, yaklaşık 14 bin lira değerinde alkollü içki ve filtreli sigara kağıtları ele geçirildi. Bunun dışında değeri 9 bin 755 TL olan 53 adet Amerikan Doları, Türkiye’ye sokulmak üzereyken tespit edildi. Türkiye’den çıkış yapmaya çalışan 1 İran ve 4 Filistin uyruklu kişi ise yakalanarak savcılığa gönderildi.


www.tasimacilar.com
26.01.2012 / 17:53