Kadir Topbaş, Özel Halk Otobüs Camiasına Müjde Verdi

Kadir Topbaş, Özel Halk Otobüs Camiasına Müjde Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Özel halk otobüs şirket Başkanları ile beraber İBB Florya sosyal tesislerinde bir araya geldi.

Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İBB Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan, İBB Toplu Ulaşım Müdürü Mustafa Erol, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcısı Mümin Kahveci, Otobüs AŞ. Genel Müdürü A.Yasir Şahin, Otobüs AŞ. İşletme müdürü Mevlüt Albayrak, Özulaş AŞ. Başkanı Serhat Akçakaya, Yönetici Hasan Kaplan, Halk ulaşım AŞ. Başkanı İbrahim Kala, Yeni İstanbul AŞ. Başkanı Şirin Varışlı, Mavi Marmara AŞ. Başkanı Yıldırım Yılmaz, Öztaş AŞ. Başkanı Cemal Soydas, Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon ile Özulaş AŞ. Basın Danışmanı Sadi Toygar katıldı.

‘Ulaşıma ayrılan pay büyük’

Büyüyen İstanbul'un bütün ulaşım sistemlerine ihtiyacı olduğunu belirten Kadir Topbaş, belediye bütçesinden ulaşıma ayrılan payın büyük olduğuna vurgu yaptı. Topbaş, esnafının talepleri doğrultusunda yeni düzenlemeler getirildiğini belirtti.

‘Önemli gelişmeler yaşandı’

Özulaş AŞ. Başkanı Serhat Akçakaya yapılan yeni düzenlemelerle ilgili olarak; ‘Bizlere, verilen haklarda öğrenci zammından hariç, ilave olarak yeni araç değiştirenlerden 5 yıl hizmet ve muayene bedelinin alınmaması bizim açımızdan önemli gelişmelerdir’ dedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Akçakaya; ruhsat bedelinin ve muayene teknik ücretlerinin alınmaması ayrıca Mavi kart havuzundan, bizim hak edişlerimize ilave olarak toplamda yüzde 6,5 oranında bir iyileştirme söz konusu oldu’ dedi.

‘Büyük emek verdik’

Akçakaya gelinen süreç ve alınan kararların ardından; ‘bu aşamaya gelmemizde ve bu yapının oluşturulmasında büyük emeğimiz var’ dedi. Esnaf Odası’nın sürece sonradan dahil olduğunu söyleyen Akçakaya, ‘Halk otobüsleri şirketleri ve erguvan otobüs dernekleri bu yapıda önemli rol oynadı. Bu işin başlangıcını biz yaptık, daha sonra Esnaf Odası da, esnafın sorunlarını anlattı. Bu toplantıdan evvel 7-8 tane toplantıda alt yapıyı kurduk. Esnafımız ile her aşamayı paylaştık, onların talepleri doğrultusunda yeni iyileştirmeler yapıldı’ diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum