Kahraman: Önümüzdeki Süreyi Karşılıklı Fikir Alış-Verişi Yönünde Değerlendirmeliyiz

Kahraman: Önümüzdeki Süreyi Karşılıklı Fikir Alış-Verişi Yönünde Değerlendirmeliyiz

Sektörün tanınan markası olan Metro Turizm'in Genel Müdürü Umut Kahraman, son günlerde çokça tartışılan engelli taşımına uyum yasasını, şehirlerarası taşımacılık yapan firmalar açısından yorumladı.

Yasayı, sosyal sorumluluk içeren düzenlemeler çerçevesinde değerlendirdiğini bildiren Kahraman, firma olarak, engelli vatandaşların lehine olan düzenlemelerden yana olduklarını ifade etti. Ancak bu tarz düzenlemeler yapılırken, sektörün gerçeklerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi. Çok sayıda otobüsün yollarda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Kahraman, bu otobüslerin henüz böyle bir yasa için uygun olmadığını da sözlerine ekledi. Umut Kahraman konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: ‘ertelenmesi hazırlık anlamında iyi oldu, yasanın bu şekliyle uygulamaya girmesi fiilen zaten mümkün değildi. Dolayısıyla öngörülen süre içinde biz de ona göre hazırlığımızı yapacağız’ dedi.

Kahraman, önümüzdeki süreç için ümitli

Engelli vatandaşlarımızın hakları konusunda örgütlenmesini elbette doğru buluyoruz’ diyen Kahraman, ‘engelli vatandaşlarımızın bağlı bulundukları birçok federasyon ve dernek var. Bu sivil toplum kuruluşları ve kitle örgütleri ile bir araya gelip, gerçekten bahsedildiği gibi engellilerin toplu taşımada ne gibi sorunları var, biz neler yapabiliriz soruları üzerine beraberce bir çalışmanın altına imza atabilseydik, bizler de konunun hassasiyetinin farkındalığıyla sürece katkı sunabilirdik’ dedi. Kahraman, ümitli konuşarak, ‘önümüzdeki süreyi karşılıklı fikir alış-verişi ve çalışmalar yönünde değerlendirirsek, herkesi memnun eder düzeyde bir düzenlemenin çıkacağına inanıyorum’ dedi.


‘Sektörel kuruluşlara, federasyona daha çok iş düşüyor’

Son zamanlarda akaryakıta gelen yüklü zammı da değerlendiren Kahraman, sorunun çözümü için bilet fiyatlarına zam yapılacağını açıkladı. Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: ‘bu durumda biz de bilet fiyatlarına zam yapacağız. Yıkıcı rekabete son vereceğiz. Bakanlığın belirlediği fiyatlar çerçevesinde taşımacılık yapmaya çalışacağız. Bu noktada da sektörel kuruluşlara, federasyona daha çok iş düşüyor. Biz firma olarak zaten Bakanlığın belirlediği çerçevenin dışına çıkmıyoruz. Rakiplerimizin fiyatlarının üzerinde taşımacılık yapıyoruz. Ona rağmen ciddi anlam da bireysel otobüsçülerimiz olsun, şirket araçlarımız olsun zarar ediyor. Benzin zammının yegane çaresi bilet zammı… Bu konuda yapacak bir şey yok’ dedi.

Bayramda işlerimiz yoğunlaşacak

Ramazan ayının sektörü geçici süreyle etkilediğini belirten Kahraman, şunları aktardı, ‘Ramazan ayı içinde insanların seyahat etme oranı ciddi manada düşüyor. Elbette biz de bu durumdan etkilendik. Fakat biz bunu önceki yıllardan tecrübelerimiz ile öngördüğümüz için sefer sayılarımızı ona göre ayarladık. Ramazan ayının olumsuz etkisini minimuma indirdik. Bayram için ilerleyen tarihlerde bir hareketlenme olacak. İlave seferlerimizi düzenledik. Sadece bayram da değil, bayramdan önceki haftada bir yoğunluk bekliyoruz. Dolayısıyla Ramazan’ın o ilk 10-15 günlük süresinde yaşanan yolcu kaybını, bayramda ve sonra ki haftada artacak olan yoğunlukla kapatacağız’ değerlendirmesinde bulundu. Oya Kaya-Alev Arslan 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.