Kahramanmaraş'ta Ulusal Lojistik Master Planı Görüşüldü

Kahramanmaraş'ta Ulusal Lojistik Master Planı Görüşüldü

Kahramanmaraş Uluslararası Lojistik Konferansında Ulusal Lojistik Master Planı ve demiryollarının bölge lojistiğine katkısı görüşüldü.

Kahramanmaraş ilimizde,ve ilçelerimizde, lojistik alt yapının kurulması amacına yönelik, gerekli yatırımların planlanması, ulaştırma altyapılarının iyileştirilmesi için gereken önlemlerin alınması ve bu amaca yönelik lojistik odaklar arasındaki işbirliğinin ve tanıtım faaliyetlerinin yerine getirilmesi hedeflenmektedir.Bu hedefe ulaşmak için Türkoğlu ilçemizde kurulmakta olan Organize Sanayi Bölgesine de destek verecek, büyük ölçekli depolama fonksiyonlarının ağırlıklı olarak yer aldığı, demiryolu bağlantılı, konteyner hizmetlerinin verilmesine uygun,bir Lojistik Merkez (İhtisas Lojistik Organize Sanayi Bölgesi) inşa edilmesi planlanmaktadır. Henüz lojistik hizmetleringereği gibi verilemediği, sadece ulusal ve uluslararası taşıma hizmetlerine dönük çalışmaların yapıldığı Kahramanmaraş bölgesinde lojistiğin yaygınlaşması amacıyla, 30 Ekim 2014 tarihinde lojistik konusunda farkındalık yaratacak, üretim yapan, ticaret yapan,  ileride yatırım yapacak kuruluşlara dönük bir Uluslararası Lojistik Konferansı düzenlenmiştir.

Bu çalışmanın bölgenin ekonomik gelişmesine destek olacak, yeni iş alanları oluşturarak;iş gücü talebi yaratacak, diğer sektörleri de olumlu anlamda etkileyecek bir hamle olması amaçlanmaktadır. Söz konusu çalışma kent halkı için trafik, gürültü, hava kirliliği gibi çevre sorunlarını azaltacak, bölge lojistiğini bir merkeze toplayacak, araç trafiğini düzenleyerek yük taşımasını ve depolama ihtiyacını rahatlatacak bir projedir. Proje ile kurulacak lojistik merkez, Kahramanmaraş Valiliğinin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Kahramanmaraş Ticaretve Sanayi Odasının,  OSB’lerin destekleyeceği, yerel, ulusal ve uluslararası lojistik şirketlerinin, TCDD’nin projenin ortak sahibi ve kullanıcısı olarak faydalanacağı bir merkez olacaktır.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. işbirliği ileKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda düzenlenen konferansta, açılış konuşmasını DOĞAKA Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Onur Yıldız yapmıştır. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Kemal KaraküçükLojistiğin bölge sanayicileri ve ticaret adamları için önemini vurgulamıştır. Kahramanmaraş Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer Lojistiğin bölgenin kalkınması için yapacağı desteği açıklamıştır.

Lojistik Yönetim Danışmanı Sayın Atilla Yıldıztekin lojistik konusundaki küresel, AB ve ulusal stratejileri bildirmiş, 2023 ekonomik hedeflerine ulaşabilmemiz için yapılacak yatırımları anlatmıştır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Çetin Altun; ihaleye çıkmış olan ulusal  lojistikmaster planı çalışmaları hakkında bilgi vermiştir. TCDD Yük Dairesi Başkan Yardımcısı Sayın Naci Özçelik mevcut demiryolu alt yapımız ve gelecekte demiryollarımıza yapılacak olan yatırımlar konusunu aktarmıştır.

Bölge akademisyenlerimizden K.S.Ü. Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. DR Sayın Çağatay Tanrıverdi bölgede lojistik sektörünün ihtiyacı olan elemanların yetiştirilmesi için planlarını paylaşmıştır.

UND Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Sayın Fatih Şener Türk dış ticaretinde karayolu taşımasındaki fırsatlar ve riskler konusunu anlatmıştır. DTD Demiryolu Taşımacıları Derneği Başkanı Özcan Salkaya Demiryolunun serbestleşmesini ve bölgeye etkisini açıklamıştır. Yabancı konuk,Uniconsult Yöneticisi Sayın Frank Busse Dünya’da lojistik köyler ve lojistik merkezlerden örnekler vermiştir. Bölge lojistikçisi olarak Rinak Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Öz bölgedeki lojistik gelişmeleri paylaşmıştır. Limakports Genel Müdürü Yardımcısı Sayın Cem Aysel İskenderun Limanındaki gelişmeleri ve bölgeye olacak katkısını anlatmıştır.

Kahramanmaraş bölgesinde lojistik yatırımların başlaması amacıyla düzenlenen bu uluslararası lojistik konferansı ülkemizin geleceğinde, gelişmemiz için temel sektör olan lojistiğin anlaşılmasında ve gelecek günlerde yapılacak çalışmalarda yol gösterecektir. 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(2).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(1).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(3).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(4).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(5).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(6).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(7).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(8).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(9).jpg

 

 

kahramanmaras-lojistik-konferansi-(10).jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.