KalDer’den Opet’e 3 büyük ödül birden

KalDer’den Opet’e 3 büyük ödül birden

Opet, Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) 2012 yılı Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) sonuçlarına göre, yoğun rekabetin yaşandığı akaryakıt sektöründe üç büyük ödüle birden layık bulundu.

Üst üste 7’nci kez sektöründe müşteri memnuniyeti en yüksek şirket unvanının sahibi olan Opet; TMME Sektör Birincisi Ödülü, TMME Sürdürülen Başarı Ödülü ve TMME Üstün Başarı Ödülü’ne layık bulundu. Swissotel Bosphorus’ta düzenlenen törende Opet Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Timuçin Güler; Gümüş Heykeli KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Öker’in elinden, Altın Heykel ve Siyah Heykeli ise KalDer Başkanı Hamdi Doğan ve KA Araştırma Başkanı Bülent Kılıçarslan’ın elinden aldı.

2012 yılında sektöründe müşteriler nezdinde en yüksek puanı alan Opet’e “TMME Sektör Birincisi Ödülü” olarak Gümüş Heykel verilirken, son üç yılda üst üste en yüksek puanı aldığı için “TMME Sürdürülen Başarı Ödülü” olarak da Altın Heykel verildi. Opet’in üçüncü ödülü ise ölçümlenmeye başladığı yıldan bu yana her yıl birinciliği elinde bulundurduğu için “TMME Üstün Başarı Ödülü” oldu ve bu ödülle de Opet, Siyah Heykel’i kucakladı.


Timuçin Güler: Kusursuz hizmet anlayışımız sürecek


Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Opet Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Timuçin Güler, “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde üst üste 7'inci kez müşterilerini en fazla memnun eden marka olmaktan ve başarımızı kalıcı hale getirdiğimiz için tekrar ödüllendirilmekten gurur duyuyoruz. Sektörümüzün 20 yıllık genç bir markası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz. Tüketicinin ilk tercih ettiği ve en beğendiği marka olarak her alanda yükselişimizi daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz” dedi. Sosyal sorumluluk projelerine Opet’in verdiği öneme de değinen Güler, “Sektördeki büyük oyuncular içinde tek yerli şirket olarak da ülkemize olan sorumluluğumuzu yerine getirebilmek amacıyla bizi farklı kılan bütün sosyal sorumluluk projelerimize de hız kesmeden devam edeceğiz. KalDer gibi saygın kurumların değerlendirmeleri bize daha iyiye ulaşmak için güç veriyor. Yenilikçi yaklaşımımız, ürün ve hizmetlerimizin yüksek kalitesi ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz büyük önemle, önümüzdeki dönemde de kusursuz hizmet anlayışımızla müşterilerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.