Kâmil Koç 2012’nin en itibarlı firması seçildi

Kâmil Koç 2012’nin en itibarlı firması seçildi

Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. Brand Age dergisinin yayınladığı “Türkiye Sektörler İtibar Değerlendirmesi” araştırmasında karayolu yolcu taşımacığı sektöründün itibarı en yüksek firması olarak gösterildi.

Firma aynı zamanda Andy-ar’ın yaptığı araştırmada 2012 yılında karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe en çok tercih edilen marka oldu.

Brand Age dergisinin 2011 yılından itibaren yayınlamaya başladığı ve Türkiye'de ki tüm sektörlerin itibarının ölçüldüğü "Türkiye Sektörler İtibar Değerlendirmesi" 2012 sonuçları açıklandı. RepMan İtibar Araştırmaları Merkezinin GFK araştırma şirketinin sponsorluğunda gerçekleştirdiği araştırmadaki Ulaştırma Sektörü değerlendirmesinde, karayolunda Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş., hava yolunda ise THY, sektörlerinde en yüksek itibara sahip şirketler olarak gösterildi. Konuyla ilgili olarak Brand Age dergisin Ocak sayısında yapılan değerlendirmede, havayolu sektöründe Atlas Jet'in, karayolu sektöründe ise Kamil Koç'un itibarlarında dikkate alınır düzeyde yükselme olduğuna vurgu yapıldı.

Yapılan araştırmada karayolu ulaşımında iyileştirme alanlarının “Yönetim Kalitesi” ve “Ürün/Hizmet Kalitesi” alanlarında yoğunlaştığı görülürken, karayolu ulaşım sektörünün havayolu ulaşım sektörüne göre de itibarının daha yüksek olduğu gözlendi. Havayolu ulaşım sektöründe; THY, Pegasus, Atlas Jet, Onur Air, Anadolu Jet, karayolu ulaşım sektöründe ise Metro, Pamukkale, Ulusoy, Varan ve Kâmil Koç markalarının “halk geneli nezdinde” itibarlarının ölçüldüğü araştırmanın sonuçları, 7 coğrafi bölge ve 15 ilde 1400 kişi ile yapılan yüz yüze görüşmelerle elde edildi.

En Çok Tercih Edilen Karayolu Yolcu Taşımacılığı Markası: Kâmil Koç

Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş., Andy- Ar Sosyal Araştırmalar Merkezinin “2012‘nin Enleri”ni belirlediği araştırmada, sektörünün “En Çok Tercih Edilen Otobüs Firması” olarak gösterildi. Yüz yüze görüşme yöntemiyle 25 ilde 4 bin 497 kişi üzerinden yapılan araştırmada yüzde 25,3’lik oranla birinci sıradan yer alan Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş.’yi; yüzde 18,6 ile Ulusoy Turizm, yüzde 10,9 ile Nilüfer Turizm, yüzde 5,6 ile Pamukkale Turizm, yüzde 5,1 ile Metro Turizm ve yüzde 13,6 ile diğer markaların takip ettiği belirtildi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.