Kamil Koç filosundaki Safir sayısını 42’ye yükseltti

Kamil Koç filosundaki Safir sayısını 42’ye yükseltti

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe 86 yıldır hizmet veren Kamil Koç, Safir yatırımlarını sürdürüyor.

28 Eylül Cuma günü Temsa’nın Adana fabrikasında gerçekleşen törenle Kamil Koç için özel olarak üretilen 15 adet 2+1 Safir VİP firmanın filosuna katıldı. Böylece Kamil Koç filosundaki Safir sayısı bu teslimatla birlikte 42’ye ulaştı. Törene Kamil Koç Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çağalıkoç, Genel Müdür Kemal Erdoğan, Kamil Koç Özmal Filo ve Servisler Grup Müdürü Hakan Koç, Kurumsal İletişim Müdürü Hakan Al, Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gürleyik, Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Ebru Ersan katıldı.


Törende konuşma yapan Kamil Koç Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çağalıkoç, Temsa ile başlayan işbirliği sürecinde 42 adede ulaşan Safir yatırımının kendilerini de memnun ettiğini belirterek, “86 yıllık geçmişimizde yolcularımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamada öncü olmayı hep başardık. Bunu yaparken de bulunduğumuz sektöre yön verdik, liderlik ettik ve yol gösterici olduk. Her zaman takip edildik.” dedi. Temel amaçlarının en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirten Çağalıkoç, bu amaca ulaşmanın yolunun daha konforlu, daha rahat ve daha güvenli seyahati sağlayacak teknolojik yenilikleri takip etmekten geçtiğini ifade ederek, Kamil Koç firmasının en iyi hizmeti sunmak amacıyla her yıl önemli oranda bir nakdi yeni teknolojiye sahip otobüslere ayırdığını belirtti.


2013 yılında 60 milyon Euro’luk yatırım ile hedefe bir adım daha atılacak
Bu yıl yeni teknolojiye sahip yaklaşık 100 aracı filolarına dâhil ettiklerini belirten Çağalıkoç, bu yatırımlara yaklaşık 22 milyon Euro harcandığını belirterek, “2012 yılında filomuz yaklaşık yüzde 25 oranında büyürken, yolcu sayımız da yaklaşık yüzde 22 oranında arttı. Kamil Koç 2012 yılı sonunda hedeflediği gibi yaklaşık 460 milyon TL’lik bir ciroya ulaşacak. Son 5 yılda her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüyerek önemli bir başarıya imza attık. Bu başarıya haksız rekabet yapmadan, ilkelerimizden ödün vermeden ve hukuka olan saygımızı yitirmeden ulaştık. Önümüzdeki yıl iş ortaklarımızla birlikte yaklaşık 250 yeni otobüsü filomuza katacağız. Bu da şu demektir ki, Kamil Koç önümüzdeki yıl yaklaşık 55-60 milyon Euro’luk yeni otobüs yatırımı yapacaktır. Bu yatırımlar da 100. yıl hedefimiz olan 3 kıtada marka olmak hedefine bizi biraz daha yaklaştıracaktır” şeklinde konuştu.


Temsa-Kamil Koç işbirliği sürecek
Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü de törende yaptığı konuşmada, ülkemizde şirketlerin büyük bölümünün ilk 10 yıllık sürede hayatını sonlandırdığını, Kamil Koç’un 86 yıldır şehirlerarası yolcu taşımacılığında birçok ilkin ve kalitenin öncüsü olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin en değerli markalarından biri olan Kamil Koç’un filosunda 42 araçla hizmet veriyor olmak bizi gururlandırıyor. Bizleri bu noktada en çok memnun eden unsur da aracımıza yatırım yapan müşterinin gördüğü kazanımların ardından yeni taleplerle araç yatırımında bulunması” dedi. Kamil Koç filosunda bulunan 42 aracın 25’inin, Kamil Koç’un marka haline getirdiği “Rahat Hat” servisi için yüksek konfor ve donanıma sahip özel olarak üretilmiş 2+1 Safir VİP olduğunu belirten Ünlü, 17’sinin ise 13 metrelik standart araçlardan oluştuğunu ifade etti. Kamil Koç ile Temsa, yatırım ve işbirliği sürecinin 42 araçla kalmayarak sayının daha da artacağını belirten Ünlü, ürünlerine kattıkları değer için Kamil Koç yönetimine teşekkür etti. “Safir otobüsçüyü mutlu ediyor”
Şehirlerarası yolcu taşımacılığının artan maliyetler nedeniyle zorluklar yaşadığına da değinen Tamer Ünlü, artık gelirleri artırmanın çok fazla mümkün olmadığına değinerek; “Bu noktada işletme maliyetinde sağlanan avantajlar önemli. Safir aracımızda otobüsçüyü mutlu eden kazanımlara sahip. Safir alan müşterilerimiz kullanım süreçlerinde bu kazanımları yaşayarak görüyor ve yeni yatırım tercihlerini de yine Safir aracımızdan yana kullanıyor. Temsa Global satış sonrası hizmetlerde de müşterinin her zaman yanında oluyor, olmaya devam edecek” diye konuştu. www.tasimacilar.com 28.09.2012 Saat:18:55