Kamil Koç filosunu Temsa Safir ile güçlendiriyor

Kamil Koç filosunu Temsa Safir ile güçlendiriyor

Şehirlerarası yolcu taşımacılığında Temsa markasını tercih eden Kamil Koç, filosunda en çok Safir bulunduran ilk firma olma özelliğini de taşıyor. Kamil Koç’un Temsa’dan aldığı 12 adet safir otobüs düzenlenen bir törenle firmaya teslim edildi.

Filosunu 12 adet Temsa safir ile güçlendiren Kamil Koç, yapılan teslimat ile araç filosunu 25 adete çıkartırken yıl sonuna kadar eklenecek araçlarla filo 39 adete ulaşacak. Bursa otogarında yapılan teslimata Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.’den Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feza Kıray, Genel Müdür Kemal Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Erol Aydın, Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü, Temsa Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Ebru Ersan ve Bölge Satış Sorumlusu Baybars Dağ katıldı.


Filosuna özel olarak eklediği 6 adet 2+1 koltuklu olmak üzere, 6 adet de standart koltuk düzenine sahip Safir otobüs ekleyen Kâmil Koç toplamda 12 adet araçla filosunu güçlendirdi. “Yolcularımıza en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz”
Karayolu Yolcu taşımacılığında yaşanan zorluklara ve artan maliyetlere rağmen son teknolojiye sahip ürünlerle yolcularına en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyleyen Kamil Koç Otobüsleri Genel Müdür Kemal Erdoğan firma olarak 2012 yılında 7,5 milyon Euro yatırım yapma kararı aldıkları belirtti. Erdoğan “Bu rakamın önemli bir kısmı filo yenileme ve büyüme operasyonlarına harcanacak. Temsa yetkililerinden aldığımız otobüslerle aynı zamanda önemli bir mesaj veriyoruz ve bu sektörün gelecekte daha iyi noktalarda olacağını düşünerek yatırım yapmaya değer bir sektör olduğuna inanıyoruz. Bugünde bu kararlılığımızı ortaya koyuyoruz” diyerek yaşanan olumsuzluklara rağmen sektörde büyümeye devam eden enden firmalardan biri oldukları da ifade etti.


Test aşamasından sonra alım kesinleşti
Safir araçların yakıt tüketiminde sağladığı tasarrufu, kullandıkları otobüslerde test etme imkanı bulduklarını söyleyen Erdoğan, elde ettikleri maliyet avantajından memnun olduklarını da sözlerini ekledi. Erdoğan “Aslında biz satın almadan önce geri dönüşleri almıştık. Çünkü biz Temsa’yı uzun süredir kullanıyoruz. Bir test aracımız vardı farklı yollarda farklı parkurlarda ve yolcu alarak aracı denedik. Sonuçları iyiydi. Teslim aldıktan sonra ki geri dönüşlerde aşağı yukarı paralel hatta ufak ufak daha iyi olduğu noktalar var. Çünkü test aracında istediğimiz düzeltmeleri iyileştirmeleri Temsa yaptı. Şimdi daha da memnunuz” şeklinde konuştu. “Müşterinin yoğun terciği 2+1 VİP”
2012 yılı hedeflerinde 12.5 milyon kişiye hizmet verebilmek olduğunu belirten Erdoğan “Biz her yıl yaklaşık yüzde 20 oranında büyüyoruz. Geçtiğimiz yılları dikkate aldığımızda bu bizim için uzak bir hedef gibi görünmüyor. Bu hedefe ulaşabilmek için mevcut filomuzu büyütmemiz gerekiyor. Bu anlamda yıl içerisinde önemli yatırımlar yapacağız. Eylül’den itibaren 15 otobüs daha filomuza katılacak ve filomuza katacağımız araç sayısı yılsonuna kadar 50’yi geçecek. Temsa safir ile bu yatırım kararının önemli bir adımını atıyoruz. Daha öncesinde aldığımız 2+1 safir VİP’lerle yolcularımızdan olumlu tepki aldık. O yüzden safir’in yolcularımız için iyi bir tercih olduğunu söyleyebiliriz” diyerek yeni alımların da olacağını belirtti. “13 metrelik 6 adet safir Kamil Koç’un filosunda”
Yolcu taşımacılığında konfor’un müşteri memnuniyeti açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunuz söyleyen Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü de konuşmasında şu şekilde tamamladı: “2+1 VİP Safir Otobüsler konforu ile müşteri memnuniyeti sağlarken, düşük yakıt tüketimi ile de firma sahiplerinin kazancını arttırıyor. Kamil koç filosuna 2+1 VİP safirlerin yanı sıra 13 metrelik 6 adet Safir daha katıyor. 50 koltuklu bu araçların Kamil Koç’un verimliliğini arttıracağına ve önemli bir Katma Değer sağlayacağına inanıyorum.” Abdullah KARLIDAĞ www.tasimacilar.com 30.05.2012 / 11:47