Kamyoncuların kontak kapatma eylemi sona erdi

Kamyoncuların kontak kapatma eylemi sona erdi

İstanbul FSM Köprüsü’nden, kamyon geçişlerinin sınırlandırılması nedeniyle; Antalyalı kamyoncuların, pazartesi günü başlattıkları kontak kapatma eylemi sona erdi.

İstanbul’da FSM Köprüsü’nde kamyon geçişleri hususunda getirilen saat sınırlandırılmasına tepki göstermek amacıyla; başlayan eylem son buldu. FSM Köprüsünde, kamyon geçişlerinin 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 saatleri arasına alınmasını protesto etmek için; Antalyalı yaş meyve ve sebze taşıyan kamyoncular pazartesi günü kontak kapatma eylemine başlamıştı.

Kamyoncular, “Antalya Gazipaşa Meyve-Sebze Hali” nde yapılan eylemin dört gün süreceğini söylemişlerdi. Eylem, kamyoncuların verdiği tarihte son buldu. Eylemin bitişiyle birlikte, Gazipaşa Şoförler ve Nakliyeciler Odası’na üye kamyoncular iş başı yaparken; Gazipaşa Hali’nde yeniden hareketlilik başladı. 

“Zammın nedeni biz değiliz.”

Eylemin yapılmasının, İstanbul’da meyve ve sebze fiyatlarını artıracağı, edişe yaratmıştı. Konuyla ilgili Hal Komisyoncusu Veli Tuncer, “ Yapılan eylemin, İstanbul’da fiyatları artıracağı yönünde haberler çıktı. Ancak, bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Burada, fiyatlarda bir değişme olmadı. Haliyle, İstanbul’da da değişmesi söz konusu olamaz. Eylemi bahane ederek, durumu lehlerine çevirmek isteyen bir kesim ürünlerine zam yaptı. Bu durumun bizimle hiçbir alakası yok.” Dedi.

“Yasak kalkana kadar eylemler yapacağız.”

FSM Köprüsünde uygulanan bu yasak nedeniyle, kamyoncular oldukça zor durumda kalıyorlar. Geçiş saatlerine yetişebilmek için hız yapan kamyoncular ceza yerken, geç kalan kamyoncular ise; 7-8 saat boyunca kuyrukta bekleyerek, hem teslimatın gecikiyor hem de sebze ve meyvelerin bozuluyor. Antalya’da ki tüm kamyoncular bu durumdan şikâyetçi halde. 20 yıldır bu işi yapan Musa Özcan, “Hem geliş hem gidişte köprüde bekliyoruz. Yasak kalkınca halde aşırı bir yoğunluk oluyor. Malımızı hale götürmek için küçük kamyonetler tutuyoruz. Bunların her bir seferi 50 lira. 5 sefer yapsa 250 lira tutuyor. Haliyle bize bir şey kalmıyor. Yasak kalkmadığı takdirde tekrar eylem yapmayı düşünüyoruz.” Dedi.

Yaptıkları eylemle seslerini duyuran Antalyalı kamyoncular, yasağın bir an önce kalkmasını ve kimsenin mağdur olmamasını istiyorlar.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.