Kapıdan Kapıya 48-72 saatte Teslimat

Kapıdan Kapıya 48-72 saatte Teslimat

Özellikle Avrupa’ya açılan sınır kapılarında uzayan tır kuyrukları, ihracatçıyı minivanla taşımaya yönlendirdi.

SelTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Yüksel, sınır çıkışları gecikince teslimat sürelerinin de arttığını belirterek, “Kapıda zaman kaybetmek istemeyen ihracatçılar yüklerini minivanlar ile taşıtmayı tercih ediyor.” dedi.

Avrupa’dan gelen ihracat siparişlerinin artması, sınır kapılarındaki tır kuyruklarının uzamasına neden oldu. SelTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Yüksel, özellikle Kapıkule ve Hamzabeyli geçişlerinde oluşan uzun tır kuyrukları nedeniyle sınır kapılarından çıkış sürelerinin kimi zaman 4 güne kadar çıkabildiğini vurguladı.

Yüksel, tır kuyrukları nedeniyle ihracat ürünlerinin teslimatında gecikmeler yaşandığına dikkati çekerek, “Ürünlerini sınır kapılarında bekletmek istemeyen ihracatçılar Avrupa ülkelerine özellikle acil ulaşması gereken yüklerini minivanla taşıtmayı tercih ediyor. Minivan araçlar, gümrük kapılarında tırlara uygulanan prosedürlere takılmadığı için talep artıyor. Bin 200 kiloya kadar ihracat yüklerini, hava yoluna ve diğer taşıma modlarına oranla daha hızlı ve düşük maliyetle ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

seltrans-.jpg

Kapıdan Kapıya 48-72 saatte Teslimat

Acil gönderimler için genellikle hava yolunun tercih edildiğini anımsatan Yüksel, uçaklardaki uygunluk, yükün uçağa yetişmesi, yükün bindirilmesi-indirilmesi, havalimanının alıcıya mesafesi ve gümrük işlemlerinin teslimatı geciktirebildiğini anlattı.

Yüksel, oysa minivanla Avrupa ülkelerine taşınan yüklerin 48-72 saatte kapıdan kapıya teslim edildiğini dile getirdi. Araçları GPS üzerinden izleyerek anlık bilgi akışı sağlayabildiklerini ifade eden Yüksel, böylece beklenmeyen durumlarda hızlı çözümler geliştirebildiklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.