Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarındaki Yoğunluk

Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarındaki Yoğunluk

Kapitan Andreevo Gümrük Kapısındaki devam eden inşaat çalışması nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısında 7 kilometre TIR kuruğu oluştu.

UND Kapıkule Temsilciliği tarafından yapılan bilgilendirme kapsamında; Kapitan Andreevo Gümrük Kapısındaki devam eden inşaat çalışması nedeniyle düşen işlem kapasitesi ve özellikle son günlerde sayısı artan ihracat araçlarının oluşturduğu yoğunluk sebebiyle Cumartesi gününden bu yana Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarımızda TIR kuyrukları oluşuyor.

Kapıkule Sınır Kapısında ihracatta 7 km, ithalatta 3,5 km, Hamzabeyli Sınır Kapısında ise ihracatta 1 km TIR kuyruğu bulunurken ithalatta ise kuyruk bulunmadığı belirtildi.

Kapitan Andreevo Gümrük Kapısındaki çalışmaların 2013 yılı sonu itibariyle bitmesi beklenmekle beraber söz konusu inşaat çalışmaları tamamlanıncaya kadar özellikle ihracat için yola çıkan araçların yoğunluktan etkilenmemeleri ve kuyruklarda vakit kaybetmemeleri için operasyonlarını hafta içi günlerinde Kapıkule’den geçecek şekilde yapmaları hususu da Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bir başka bilgilendirmedir. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.