Kapıkule'de, konfor, kapasite, dahada arttı

Kapıkule'de, konfor, kapasite, dahada arttı

1 Nisan 2019 tarihinde başlayan Kapıkule modernizasyon sürecinde sona gelindi. Yeni proje ile birlikte 20 adet olan akaryakıt dolum cihazı sayısı 36 adete çıkartılmıştır.

Yeni cihazlar ile  dakikada 90 litre akaryakıt araçlara doldurulabilecek olup, frigorifik araçların depolarına da aynı anda akaryakıt verilmesine imkan sağlanmıştır. Yeni proje ile birlikte tek pencere sistemine geçilerek kantar ve tescil hizmetleri tek peronda gerçekleşmeye başlamıştır. İnşaat sonrası ihracat peron çıkış sayısı ise 4 adetten 8 adete yükselmiştir.

Projede göze çarpan en önemli ayrıntı ise aracın gümrüklü sahaya girişinden çıkışına kadar olan süreçte tek düze bir hat oluşturulmuş olmasıdır.  Hattın tek düze olması gümrük sahasındaki karışıklığın önüne geçebilecek olup, sahanın içinde oluşabilecek beklemelerin kaynağına müdahale etme hızını arttıracaktır.

1 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlayan inşaat çalışmalarında Kapıkule Sınır Kapısı yetkilileri azami gayret göstererek günlük bazda tüm zamanların en fazla çıkış işlemlerini gerçekleştirmiştir. Bu çerçevede projede emeği geçen, Başta Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere Ticaret Bakanlığımızda görevli tüm yetkililere Derneğimiz adına teşekkür ederiz.

kapikule-sinir-kapisi-yeni-projesi-ile-kullanima-acildi.jpeg

 

kapikule-(196).jpg

 

kapikule-sinir-kapisi-yeni-projesi-ile-kullanima-acildi-15.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.