KARAKAYA: Tahdide Karşıydık Ama İş Çığırından Çıkıyor

KARAKAYA: Tahdide Karşıydık Ama İş Çığırından Çıkıyor

Balkaya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karakaya UKOME ve belediyenin özellikle plaka tahdidi konusundaki açıklamalarını eleştirdi ve yakın zamanda gerçekleşecek seçimlere de dikkat çekti.

Konuşmasına Ticaret Odası’nda gerçekleşen 22 No’lu Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Zümre Toplantısı’nı değerlendirerek başlayan Karakaya, toplantı ile ilgili olarak şunları aktardı; ‘Bence gayet güzel geçti. Çünkü uzun zamandan beri sektörümüzü ilgilendiren ve herkesin fikirlerini beyan ettiği böyle bir toplantı gerçekleştirememiştik. Bu anlamda oldukça verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Hepimizi çok yakından ilgilendiren sorunlarımızın tartışıldığı bu toplantıya biz de katıldık. Ali Bayraktaroğlu’nun başkanlığından da gayet iyi sonuçlar çıktı. İnşallah, güzel sonuçlar alacağız çünkü bu kez yapılan toplantıya esnaf da katılım gösterdi. Ben bunu oldukça önemsiyorum çünkü esnaf odası ile beraber hareket edilmedikten sonra hiçbir işlem yürümez’ şeklinde konuştu.

‘Birlikten kuvvet doğar’

‘Birlikten kuvvet doğar’ sözünü hatırlatan Karakaya, ‘beraber hareket edildiği zaman sorunların çözümleneceğini düşünüyorum. Plaka tahdidine bugüne kadar karşıydık ama baktık ki, iş çığırından çıkacak artık umuyorum ki, çok daha olumlu sonuçlar çıkacaktır’ dedi.

‘Plaka tahdidinde seçim süreci belirleyici olacak’

Belediye ve UKOME yönetiminin plaka tahdidine çok da sıcak bakmadığını hatırlattığımız Karakaya seçimlere dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Seçim var. Eğer plaka tahdidini verirlerse şimdi verecekler, ben seçim sürecinin etkili olacağını düşünüyorum’ diyerek, seçim sürecinin plaka tahdidi konusunda belirleyici olacağına dikkat çekti.

‘Yasadan önce ki araçların değişimi söz konusu olamaz’

Değerlendirmelerinde servis sektörünün oldukça sıkıntılı olduğu bir konuya da değinen Karakaya, engelli yasası ile ilgili olarak şunları kaydetti: Biz servisçiler olarak engelli yasasına karşı değiliz, çıksın. Ama araba fabrika imalatından çıktık sonra araçlar engelli erişimine uygun olarak çıksın. Ondan öncekilerin değişimi söz konusu olmaz. Engelli vatandaşlarımız varsa iş ihale edilirken, biz de araçlarımızı ona göre belirleriz. Engelli yasasına göre ihale gerçekleşir, biz de araçlarımızı engelli vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde taşınması hususunda değiştiririz’ dedi.

Alev ARSLAN - Oya KAYA
www.tasimacilar.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum