Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a İşaretli Eğitimler 2

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a İşaretli Eğitimler 2

Önceki sayıda yer kalmadığından, şimdi devam ediyoruz. Aslında, büyük facialara gebe, çok sayıdaki “Hâmile Göbekleri” derslerinden bahsedecektik. Fakat, işaretlerimizi e-postaya tam ekleyememişiz. Öncelikle bunu düzelteceğiz.

Nasıl olsa, karayolu kusurları bitmeyecek kadar çok ve ben bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğim. Şimdi gelelim levhalı eğitimlere
KGM’nin özellikle şehirlerarası yollardaki levha yanlışlıkları, eksiklikleri; ”evlere şenlik” in tam tersi; “evlere keder” olarak dönüyor. Viraj, Keskin Viraj, Rüzgâr Levhaları, Gizli Buzlanma işaret levhaları: Bunlara hangi hızla gireceksiniz? Altında hız sınırı da olmalı. Ve üstünde şemsiye/kar-buz işareti yoksa kuru zemin için mi geçerlidir.


Yağış için tekrarı yok. Yağış türü ek işaretli, daha düşürülmüş hız sınırı gereklidir. Örnek: Kuru zemin için 70 km/sa. ise, yağış/kar-buzda, rüzgar olduğunda, bu hız 50 km gibi olmak zorundadır.


Yaya geçidi, okul geçidi yaklaşım ve geçit belirtme levhaları sorunları
Özellikle şehirlerarası bölünmüş(2x2), bölünmemiş (2x1) yollarda, yerleşim birimlerine yaklaşırken, bu hataları çok yapılmış durumda. Kırmızı üçgenler: Yaklaşım, tehlikeye yaklaşım değil mi? Sadece bu alttaki kırmızı üçgenleri montajlamışsın.Gören sürücü bekliyor ki, mavi zemin dörtgendeki –iç sembollere- gelecek! Ama ne görsün? Aynı üçgenler tekrarlanmış! Yerleşim yeri bitiyor, hâlâ mavi zemin levhası ve geçit çizgileri yok! Neye mi benzedi?
Tıpkı TV’lerdekine: “Flaş! Flaş! Flaş! Konuda şok haber! Az sonra! Az sonra! Az sonra! Sürücü de “az sonra” larla şoklu/çoklu tehlikelerle geçip-gidiyor Çocuk/yetişkin yayalara da, sürücülere de “geçmiş olsun” lar yaşatılıyor. Yapımcı mı? KGM, tabi ki başındaki ben değilim. 11 yıldır Cahit Turhan var. Yaya geçidi, okul geçidi yaklaşım ve geçit belirtme levhaları, konuşlandırma yerleri gerekçeleri.




Kırmızı Üçgen içinde olanları; geçitlere yaklaşıldığını gösterir: Verdiği mesaj şudur: Yaklaşıyorsun! Yavaşla! Durup-Yol Vermen Gerekebilir! Durmaya Hazır Ol! Altına yazacağın kısa mesaj şudur: Yaklaşıyorsun! Yavaşla! Dörtgen Mavi Zemin İçindeki Beyaz Üçgen; geçidin yerini gösterir: Verdiği mesaj şudur: Geldin! Geçit Burasıdır! Geçmek için bekleyeni/geçeni gördüğünde, sonuncusu da geçene kadar bekle! Yol Ver! Demektedir yani. Altına yazacağın kısa mesaj şudur: Geldin! Dur! Geçsinler! Ahmet Türkoğlu www.tasimacilar.com 19.03.2014 10:33