Karayollarının buz yol pistleri

Karayollarının buz yol pistleri

''Kaymanın tadını çıkarın, tadını kaçırmadan'' Karayollarının sessiz mesajı kasıp-kavuruyor. Tıpkı kar/buz ayazı gibi.

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün mesajı şu: “Allah’ın emri ve izni ile kar yağmıştır. Yollarımızı da kaplamıştır. Yine Allah’ın izniyle, yollarımızı ulaşım için kullanmanız yanı sıra “kayma”lar için de kullanabilirsiniz. Ama sonuçlarına biz karışmayız. Sorumlu da değiliz. Başınıza geleceklerden, doğrudan kendiniz sorumlusunuz.”

Örnek: Kayarak;

• Başka taşıtlara çarpabilirsiniz,
• Devrilebilirsiniz,
• Yol dışına çıkabilirsiniz,
• Uçurumlardan uçabilirsiniz (uçurumlar, uçmak içindir zaten…)
• Kayma ve çarpma zincirlemeleri yapabilirsiniz!...

Hayalde, yaratıcılıkta sınırlama yoktur. Dilediğinizi yapabilirsiniz. İstemediğiniz sonuçlar halinde; “Sorumlu kimdir?” derseniz; “sizsiniz!”

İspat mı? Daha önceleri olduğu gibi;

“…Hızını, kullandığı aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamıştır; suçludur (2918/52- b Trafik Yasası)…) Y

azarlar raporunuza, ondan sonra kendiniz uğraşırsınız. “Biz; size “Tadını kaçırmadan, tadını çıkarın, dilediğiniz gibi kayın!” hoşgörüsünü yaratırken; içinizden bazıları, mızıkçılık edebilecek, bu hoşgörümüzü, “suç” muş gibi göstermeye kalkışabilecektir.

Örnek olarak şunları diyebilecektir, mahkemeye: “Efendim; Karayolları Genel Müdürlüğü, kendi sorumluluk alanında olan bu yolda; kar/buz mücadelesi yapmamıştır. Yolu, sorunlarından arındırmadan sunmaya devam etmiştir. Bu sebepten taşıtım (ve hayatım) kaymıştır. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. (…)”

Mahkeme şöyle bi’ karar verecektir, yüzünüze karşı demek gibi olsun; “Anılan kurumun asli görevinin, -meteorolojik kötü şartlarla mücadele etmek- olmadığından, Bu kurum hakkında suç varlığının reddine…”

İnanmıyorsanız, -geçmişteki benzer dava kararlarına bakın (internetten bulabilirsiniz).

Buna da karşı çıkıp, şöyle cevabi bir itirazda bulunabilirsiniz: “Peki, madem öyledir de neden, aynı kurum aklına estikçe ya da emir aldıkça, kar/buz mücadelesi yapar, düşmüş çığları ortadan kaldırmaya çalışır. Ve başka bir kurum bu işlerle uğraşmaz?”

Karayolları’ nın Cevabı: “YOĞURT YİYENİ KARIŞTIRMA!” (Resimde; yerlerdeki buzlar parıldıyor. Otobüs, ağaçlara yaslanıp, devrilmekten kurtulmuş, kamyon ise devrilmiş. )

Resim, bu haberdendir: “Erzurum'da yolcu otobüsü kaza yaptı” 28 Ocak 2012 Haber7 İHA )

Erzurum'da, Doğubeyazıt’a giden bir yolcu otobüsü, Pasinler, Sos köyü civarında yolun buzlu olması, kenarda bariyer yokluğu ile yoldan çıktı. Otobüs, ağaçlara çarparak yan yatmaktan son anda kurtuldu. Sürücü dahil 10 yaralı var. Bir kamyon da yol dışına devrildi….

Ahmet TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.