Karayolu yolcu taşımacılığı çalıştayı Ankara’da yapıldı

Karayolu yolcu taşımacılığı çalıştayı Ankara’da yapıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Ulusal Ulaştırma Portalı çalışmaları kapsamında yapılan Karayolu yolcu taşımacılığı çalıştayı Ankara'da TÜRKSAT tesislerinde gerçekleştirildi.

Karayolu yolcu taşımacılığı çalıştayında, Başbakanlık Yüksek Planlama Kurulu'nun 11.07.2007 tarih ve 2007/38 Sayılı kararı ile uygulamaya konulmuş bulunan, Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planında yer alan "Ulusal Ulaştırma Portali'nin Oluşturulması" projesi kapsamında yapılan çalışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine sunuldu. Proje ile ülke çapında ulaşım bilgilerinin ihtiyaç sahiplerine tek bir noktadan sunulacağı bir portalın oluşturulması hedefleniyor. Bu portalda ülke içinde seyahat planlama ulaşımla ilgili acil durum ve önemli uyarıların (yol çalışması, hava durumu, kaza vs) elektronik kanallardan sunumu, ilgili iş ortakları ile sağlanan bağlantılarla bilet satışı ve sektöre ilişkin e-devlet kapsısı hizmetlerine erişim gibi hizmetler portal üzerinden sunulması amaçlanmaktadır. Entegrasyon çalışmaları kapsamında yurt içinde tarifeli yolcu taşımacılığı yapan pek çok otobüs işletmesi portal üzerinden hizmet vermekte olup gelişme sürecinde daha fazla firmanın entegrasyonunun sağlanması portalın işlevselliği ve kullanım alanının geniş olması bakımından çok büyük önem taşımaktadır.


Başlatılan çalışmaların devamı niteliğinde; Sektörel sefer veri sözlüğünün bu sektörde hizmet veren firmaların görüşleri ile güncellenmesi ulaştırma partalının kısaca tanıtılması entegrasyon ihtiyaçları ile entegrasyon kapsamında gerekli görülen yazımsal ihtiyaç ve yöntemlerin aktarılması amacı ile Proje yüklenicisi TÜRKSAT kampüsünde bir günlük çalıştay düzenlendi. Çalıştay’a Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Proje Yöneticisi TÜRKSAT yöneticileri, sektör temsilcisi Federasyonlar TOF, TOFED ve Sektörel Dernekler ve Otobüs işletmelerinin Üst düzey yöneticileri bilgi işlem departman yöneticileri yazılım firmaları yöneticileri yer aldı. www.tasimacilar.com 29.06.2012/11:58